Evolutia Apple, prezisa cu precizie de un roman!

iPhone 4

Un blogger roman, Horatiu Dediu in varsta de 42 de ani, a reusit sa prezica evolutia trimestriala a afacerilor Apple. Dediu, care a absolvit Facultatea de Afaceri de la Harvard, a publicat o foaie de calcul ce scoate la iveala previziunile sale.

CNN: Ceea ce face Dediu este sa monitorizeze cu atentie rata de evolutie a fiecarei linii de afaceri a companiei Apple. El porneste de la presupunerea ca ratele isi vor mentine pozitia actuala, iar apoi isi ajusteaza estimarile facute pe masura petrecerii evenimentelor: de exemplu lansarea unui nou model de telefon sau iPad, sau cresterea preturilor anumitor componente.

Romanul a prezis ca Apple va reusi sa vanda, in penultimul trimestru, 8,5 milioane de iPhone-uri. Rezultatul real a fost foarte apropiat de prezicerile sale: 8,4 milioane. Mai mult Dediu a estimat ca vanzarile iPhone se vor dubla, in fiecare an, in primii 3 ani de la lansarea pe piata.

Reuters: Forumul Economic Mondial: Efectele crizei nu au fost inca "digerate" pe deplin Statele lumii nu au "digerat" inca pe deplin efectele crizei economice si trebuie sa evite cu orice cost ca aceasta sa se transforme intr-o criza sociala, apreciaza fondatorul si presedintele Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab. El avertizeaza asupra unui noi pericol cu care s-ar putea confrunta statele lumii, sindromul arderii complete (burnout syndrome - stare de epuizare fizica, emotionala si mentala cauzata de implicarea de durata in situatii solicitante emotional ) "O consecinta a acestui sindrom este ca individul nu mai e proactiv. Este insa mult mai reactiv, se lupta mai mult, dar nu gandeste strategic", a explicat Schwab, inaintea reuniunii de saptamana viitoare a Formulului, din statiunea montana elvetiana Davos

Citește și
Alimentare pompa
Cat costa sa ai masina:intre 124 si 864 euro/luna se duc pe benzina si taxe
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

The Washington Post: Tunisia declara trei zile de doliu national in memoria victimelor protestelor Guvernul tunisian de tranzitie a decretat joi trei zile de doliu national "in memoria victimelor recentelor evenimente", a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Taieb Baccouche, la incheierea primului Consiliu de ministri de dupa inlaturarea lui Ben Ali. Peste 100 de persoane au murit in violentele din Tunisia din ultimele cinci saptamani, potrivit informatiilor obtinute de ONU la fata locului, a anuntat miercuri Inaltul comisar pentru Drepturile Omului al Natiunilor Unite, Navi Pillay.

The Wall Street Journal: Cota de popularitate a lui Barack Obama, in crestere La doi an de la preluarea presedintiei, 53% dintre persoanele chestionate aproba actiunea presedintelui, o crestere cu opt puncte procentuale fata de luna decembrie. "Ultimele sase saptamani au fost cele mai bune sase saptamani ale presedintelui de la inceputul mandatului", a comentat sociologul democrat Peter Hart, care a condus sondajul impreuna cu un omolog republican. O serie de succese explica aceasta imbunatatire a situatiei. La sfarsitul lui 2010, Obama a obtinut abrogarea legii care le interzice homosexualilor declarati sa serveasca in armata si ratificarea tratatului de dezarmare nucleara START cu Rusia. El a acceptat apoi prelungirea temporara a cadourilor fiscale pentru cei bogati, care dateaza din timpul administratiei Bush, in schimbul unei serii de ajutoare pentru clasa de mijloc acceptate de republicani.

Bloomberg: Irlanda va organiza alegeri legislative anticipate la 11 martie Intr-o interventie sustinuta in fata Dail, Camera inferioara a Parlamentului irlandez, primul ministru irlandez Brian Cowen si-a declarat intentia de a dizolva Parlamentul "in scopul organizarii de alegeri legislative vineri, 11 martie". Cowen a fost constrans sa anunte in noiembrie organizarea alegerilor anticipate, la o data neprecizata, dupa o solicitare venita din partea ecologistilor, membri-cheie ai coalitiei aflate la putere. Ecologistii au vrut sa protesteze fata de decizia lui Cowen de a cere ajutor strain pentru a face ordine in finantele publice ale tarii.

Bloomberg: Franta intentioneaza sa construiasca un reactor nuclear submarin Grupul francez de constructii navale militare (DCNS) analizeaza posibilitatea fabricarii unui reactor nuclear submarin de mica putere pentru aprovizionarea cu energie a insulelor si regiunilor izolate, precum si a tarilor aflate in curs de dezvoltare. DCNS, care are 40 de ani de experienta in construirea de submarine cu propulsie nucleara, va fabrica primul prototip in 2016 si 2017. Reactorul numit Flexblue "este un concept foarte inovator care va consolida industria nucleara franceza", subliniaza Patrick Boissier, presedintele DCNS. Reactorul Flexblue ar urma sa aiba 100 de metri lungime, urmand sa fie amplasat in mare, la o adancime de 60 - 100 de metri.

The Guardian: Tony Blair a jucat "cartea antifranceza" inaintea Razboiului din Irak Stephen Wall, un fost consilier al premierului britanic a declarat in fata Comisiei britanice de ancheta asupra conditiilor intrarii Marii Britanii in razboi ca Blair a cerut in mod expres directorului sau de comunicare, Alastair Campbell, sa "joace cartea antifranceza". "Imi amintesc ca am primit un telefon de la Joyce Quin, fost ministru pentru Europa, care mi-a spus «Oare, premierul si Alastair sunt constienti ca ii atribuie lui Chirac afirmatii pe care nu le-a facut?». I-am raspuns «Joyce, cred ca o stiu»", a declarat Wall. Intr-o interventie televizata, Chirac anunta, la 10 martie 2003, ca se va opune "indiferent de circumstante" unei noi rezolutii care sa autorizeze recursul la forta contra Irakului.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Politica pe bani si ursi panda. China modeleaza economia lumii
Politica pe bani si ursi panda. China modeleaza economia lumii

Barack Obama i-a creat o atmosfera „ca acasa“ liderului chinez Hu Jintao. Totul a fost decorat in rosu. Obama a intins covorul rosu pentru vizita liderului chinez Hu Jintao la Casa Alba. In rosu s-a imbracat si prima-doamna a SUA.

Cat costa sa ai masina:intre 124 si 864 euro/luna se duc pe benzina si taxe
Cat costa sa ai masina:intre 124 si 864 euro/luna se duc pe benzina si taxe

Costurile totale medii cu functionarea, taxele si asigurarile unui automobil nou se ridica in Romania la cel putin 124 de euro pe luna, adica aproximativ salariul minim pe economie, in cazul unui model Dacia Logan cu cea mai slaba motorizare.

Este Romania mai atractiva decat China? Economia va creste, dar nu acum
Este Romania mai atractiva decat China? Economia va creste, dar nu acum

Europa Centrala si de Est - in special Romania si Bulgaria - este regiunea cu una dintre cele mai bune perspective economice pe termen mediu din lume, chiar peste grupul Brazilia, Rusia, India si China.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.