Israelul se pregatea in 2009 de "un razboi la scara mare" in O. Mijlociu

Orientul Mijlociu

Seful Statului Major israelian, Gabi Ashkenazi, a transmis unei delegatii a Congresului american, la sfarsitul lui 2009, ca se pregateste de "un razboi la scara mare" in Orientul Mijlociu, probabil impotriva Hamas si a Hezbollah.

AFP: Dezvaluirea a fost facuta dupa ce Wikileaks a intrat in posesia unor mesaje diplomatice. "Pregatesc armata israeliana de un razboi la scara mare, pentru ca este mai usor sa il reduci la o operatiune mica decat invers", a declarat generalul Ashkenazi, citat intr-o telegrama a ambasadei americane la Tel Aviv, datata 15 noiembrie 2009 si publicata duminica de cotidianul norvegian Aftenposten.

 Daily Mail: Europa risca sa dispara din cauza eruptiei unui vulcan din Napoli Acum aproape 2000 de ani in urma, Vezuviul a distrus orasul Pompei. Astazi un vulcan mult mai mare si mai periculos isi face auzita prezenta in cealalta parte a orasului italian Napoli. Daca ar erupe, Campi Flegrei ar putea sterge Europa de pe harta. Micile cutremure, care au dat jos aparatele de aer conditionat asezate pe laturile blocurilor, au trezit suspiciunea oamenilor de stiinta de la Institutul National de Geofizica si Volcanologie. In camerele pline cu ecrane si calculatoare, cercetatorii au descoperit cu stupoare ca nu Vezuviul trimite semnale ca s-a trezit, ci un alt vulcan, mult mai mare si mai periculos. Vezuviul, care a distrus orasul roman Pompei si a provocat moartea a mii de oameni, este un mic spin pe spatele "dragonului" Campi Flegrei. Astfel, alertati de aceasta "trezire" nedorita Apararea Nationala si Ministerul afacerilor interne din Italia s-au gandit ca, pentru a evita o tragedie, ar trebui sa evacueze cat mai repede orasul.

(Sursa foto: Daily Mail)

CNN: Iranul sustine ca a doborat doua avioane fara pilot "occidentale" Gardienii Revolutiei din Iran au doborat doua avioane fara pilot "occidentale, de spionaj" in Golful Persic, a declarat un comandant al corpului de elita al fortelor armate iraniene, citat duminica de agentia de presa Fars, fara a preciza cand s-a intamplat acest lucru. "Occidentalii dispun de capacitati care nu pot fi ignorate, in particular sateliti, sau, de exemplu, au avioane de spionaj care pot face fotografii", a declarat Amir Ali Hajizadeh, comandantul Fortei aeriene a Gardienilor Revolutiei. Aceste avioane fara pilot au fost utilizate in special in Irak si Afganistan, dar s-au produs si "cateva incalcari ale teritoriului nostru", a adaugat el.

Citește și
Stephen Griffiths
A ucis trei femei, apoi le-a jupuit carnea si a mancat-o!
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

The Guardian: Pedeapsa cu moartea prin lapidare a iraniencei Sakineh Mohammadi-Ashtiani ar putea fi anulata Intrebat despre posibilitatea anularii pedepsei cu moartea prin lapidare impotriva lui Sakineh Mohammadi-Ashtiani, seful Justitiei din provincia Azerbaidjanul oriental, Malek Ajdar Sharifi, a apreciat ca "totul este posibil". Potrivit acestui oficial, exista in continuare unele "indoieli" in ceea ce priveste "dovezile" in cazul lui Sakineh, ceea ce a intarziat o decizie finala. Aceasta remarca intervine la o zi dupa interventia fiului lui Mohammadi-Ashtiani, Sajjad Ghaderzadeh, care a cerut sambata, in fata presei, ca pedeapsa cu moartea sa fie comutata.

Times: Prima femeie presedinte din Brazilia isi alege drept prioritate a mandatului "eradicarea saraciei" In varsta de 63 de ani, ea il succede pe carismaticul Luiz Inacio Lula da Silva, mentorul sau politic, care ii preda puterea dupa opt ani in care a avut o popularitate record de 87 la suta. Simbol al acestui transfer de putere, Lula, zambitor si plin de caldura, i-a inmanat lui Rousseff, imbracata intr-un taior alb sobru, esarfa prezidentiala in culorile verde si galben ale Braziliei. Mai multe mii de persoane stranse in fata palatului prezidential din Planalto, in Brazilia, au ovationat-o pe noua presedinta. Lula, in varsta de 65 de ani, a parasit palatul in aclamatiile publicului si urma sa se intoarca la domiciliul sau de la periferia orasului Sao Paulo. In pofida plecarii sale, "Lula va fi cu noi", a declarat in fata multimii Dilma Rousseff, lasand astfel sa planeze umbra fostului presedinte asupra mandatului sau de patru ani.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Schimbarea la fata a lui Barack Obama... inaintea alegerilor din 2012
Schimbarea la fata a lui Barack Obama... inaintea alegerilor din 2012

Dupa ce a incheiat anul politic 2010 intr-o nota pozitiva, in pofida tuturor asteptarilor, Barack Obama va intra intr-o noua faza delicata a mandatului sau, esentiala pentru abordarea in forta a campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2012.

A ucis trei femei, apoi le-a jupuit carnea si a mancat-o!
A ucis trei femei, apoi le-a jupuit carnea si a mancat-o!

Stephen Griffiths este proabil unul intre cei mai sangerosi criminali si canibali din vremurile noastre. A fost filmat de camerele de supraveghere in timp ce a omorat o prostituata, apoi a jupuit-o si i-a mancat carnea.

Inedit! Si-a cerut iubita de sotie pe Facebook
Inedit! Si-a cerut iubita de sotie pe Facebook

Facebook a devenit un mod de viata. Este locul unde se petrec din ce in ce mai multe lucruri interesante: iti poti promova afacerea, poti vorbi cu prietenii aflati departe de tine, sau, de ce nu, iti poti cere iubita de sotie.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.