Drumurile spre litoral vor scoate peri albi romanilor! Fundatura Cernavoda

hotel, litoral

Reparatiile la calea ferata Bucuresti-Constanta fac ca drumul cu trenul sa dureaze minim patru ore. Autostrada Cernavoda-Constanta este deja in intarziere. A venit timpul ca intarzierile sa se razbune: podul de pe drumul vechi intra in reparatii.

Romania Libera: Romanii vor avea o ocazie buna, o data cu inceperea sezonului turistic din acest an, sa vada cat de utila este o autostrada. Presata de starea tehnica proasta a podului de la Cernavoda si de o expertiza ingrijoratoare asupra acestuia care expira in aprilie 2011, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) l-a inchis la inceputul acestei saptamani in vederea reparatiei capitale pentru urmatorul an. Podul nu a fost niciodata reparat de la darea sa in folosinta in 1984. Amanarea lucrarilor cu un an, pana in 2012, atunci cand autostrada s-ar putea termina, nu este posibila, deoarece nimeni de la CNADNR nu isi asuma mentinerea podului in exploatare. Pentru protejarea acestuia, pe pod au aparut restrictii de viteza chiar si pana la 10 km/ora, desi legea permite limitarea vitezei doar pana la 30 de kilometri la ora.

Gandul: Romanii „buni” care ii construiesc reactorul lui Sarkozy. Amenzi pe santier: un scaun rupt - 70 de euro, o pata – 25 de euro Pentru un loc in cele 250 de baraci neizolate din apropierea santierului, muncitorii romani trebuie sa plateasca 250 de euro pe luna, relateaza Francesoir.fr. Fiecare dintre ei este nevoit sa locuiasca impreuna cu un coleg, in conditii nesatisfacatoare, noteaza jurnalistii francezi care descriu locuinta lui Dumitru, unul dintre putinii muncitori care au avut curajul sa discute cu presa. "In incaperea principala nu exista decat o masa, un colt de bucatarie, un cuptor cu microunde si un dulap. Camera nu are mai mult de patru metri patrati. Izolatia este inexistenta si, pentru a mentine putina caldura, romanul a pus, in perioada iernii, pagini de ziar in ferestre, acoperite de drapelul tarii sale, Romania", noteaza Francesoir. fr.

Evenimentul Zilei: Remus Truica si Sorin Rosca Stanescu au "secat" Lacul Snagov Afaceristul si jurnalistul vor sa construiasca un cartier rezidential pe o insula "rasarita" in mijlocul lacului. Ultimul pas este avizul consiliului judetean. "Afacerea Snagov" pare sa fie obsesia discretului miliardar Remus Truica, chiar si la opt ani dupa ce i-a adus demiterea din functia de sef al Cancelariei Premierului, pe atunci, Adrian Nastase. Acum, Truica si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu sunt la un pas de a pune mana pe 22 de hectare din Lacul Snagov, desi suprafata face, teoretic, parte din domeniul public al statului. Ultimul "obstacol" in calea cuplului Truica - SRS il constituie un aviz din partea Comisiei de Urbanism a Consiliului Judetean Ilfov, asupra noului Plan Urbanistic General (PUG) al comunei Snagov, promovat de edilii locali.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Romania are petrol, dar benzina fara taxe e mai scumpa ca-n Austria
Romania are petrol, dar benzina fara taxe e mai scumpa ca-n Austria

Pretul actual al carburantilor din Romania e corect, sustine Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Se pare ca nu exista elemente de suspiciune referitoare la incheierea unei intelegeri intre companiile petroliere.

Politicienii locali si afacerile lor cu statul. Prefect:Aduc bani, iau bani
Politicienii locali si afacerile lor cu statul. Prefect:Aduc bani, iau bani

"Aduc bani, iau bani. Acesta este modul de lucru", spune prefectul de Dambovita despre firma sa care are contracte cu statul de 450.000 de euro. "Si daca tot dezbateti subiectul asta, sa le spuneti celor de la guvern macar sa dea banii", spune altul.

"Raiul" pe pamant. Unde gasesti cea mai ieftina casa, mancare sau benzina

Viata perfecta? Lucrezi la Zürich, iti cumperi apartament in Albuquerque - New Mexico, platesti utilitatile la Faro in Portugalia, te imbraci din Coquitlam - Canada, mergi la restaurant in capitala Algeriei, faci , primesti internet de la Craiova.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.