Din tainele Universului! Vezi harta 3D a materiei negre

Ultima actualizare: 04-11-2012 14:33
Harta 3D materie neagra

Materia neagra este o substanta invizibila si necunoscuta care reprezinta mai bine de un sfert din energia Universului. O echipa de astronomi de la NASA a folosit telescopul Hubble pentru a face o harta a materiei negre din Univers.

Daily Mail: Materia neagra concentreaza mai multa energie in zonele in care se afla mii de galaxii, moment in care devine o lupa pentru fata Universului, fiind gata sa "traduca" cele mai necunoscute zone ale acestuia. Ajutandu-se de o astfel de lupa, oamenii de stiinta de la NASA au reusit sa realizeze o harta detaliata a unei portiuni din Univers.

Ria Novosti: O parte a sediului NATO, evacuata din cauza unei bombe din cel de-al Doilea Razboi Mondial "In urma descoperirii unei bombe de 50 de kilograme datand din cel de-al Doilea Razboi Mondial, pe santierul din bulevardul Leopold III (unde se afla sediul NATO), serviciile de deminare belgiene au decis, ca masura de precautie, sa evacueze" o cladire a NATO. Cladirea evacuata asigura diferite servicii personalului NATO, precum o cafenea, un supermarket si instalatii sportive.

Herald Sun: NATO si Rusia sunt pregatite sa isi uneasca scuturile antiracheta "Ma astept ca summit-ul NATO-Rusia sa hotarasca sa lanseze un studiu comun asupra modalitatii de a crea o aparare antiracheta comuna", a declarat Anders Fogh Rasmussen pentru presa. "Acest lucru demonstreaza clar ca sistemul nostru de aparare antiracheta nu este indreptat impotriva Rusiei", a adaugat el. Cu cateva ore inainte de a se intalni cu presedintele rus, Dmitri Medvedev, liderii celor 28 de tari NATO vor adopta, mai intai, in cadrul unei reuniuni a membrilor organizatiei, in capitala portugheza, hotararea de principiu de a dota Alianta Nord-Atlantica cu un scut antiracheta menit sa protejeze Europa.

The Washington Times: Armata chineza poate distruge baze militare americane din Asia "Principala consecinta a modernizarii capacitatilor militare chineze este cresterea abilitatii de contracarare a activitatilor armatei americane", se arata in proiectul raportului Comisiei de Securitate si Economie SUA - China. Admninistratia Statelor Unite este din ce in ce mai preocupata de ceea ce proiectul de raport considera "capacitati chineze de contracarare a libertatii de acces americane in Asia de Est". Proiectul de raport - a carui versiune finala va fi publicata miercuri - a fost dezvaluit in conditiile intensificarii tensiunilor in Asia in legatura cu expansiunea militara chineza in Marea Galbena, Marea Chinei de Est si Marea Chinei de Sud.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO