Cum arata urmatoarea criza mondiala. In SUA a inceput falimentul oraselor!

criza economica

Peste 100 de orase americane ar putea intra in faliment in 2011, din cauza problemelor cu care se confrunta bancile, a declarat analistul american Meredith Whitney, cea care a previzionat contractarea pietelor de credit.

Gandul: Analistul a atras atentia ca datoriile locale si cele ale statelor americane sunt in prezent cea mai mare problema cu se confrunta economia americana. Aceasta a subliniat ca exista riscul ca economia americana sa nu isi revina. "Dupa problemele de pe piata imobiliara, aceasta este a doua mare problema a SUA si cu siguranta cea mai mare amenintare adusa economiei americane", a declarat Whitney postului de televiziune CBS. "Nu am niciun dubiu ca vom vedea multe intrari in default pentru obligatiunile municipale. Apreciez ca 50 pana la 100 de orase vor intra in faliment - chiar mai multe. Asta inseamna datorii de mai multe sute de miliarde de dolari". Orasele si statele americane au datorii de aproximativ 2.000 de miliarde de dolari.

Romania Libera: 1.600 de lei , prima de Craciun, la stat Desi au fost stipulate in contractele de munca, primele de sfarsit de an au fost anulate de noile acte normative aparute privind restrictiile bugetare, in cazul multor companii de stat si institutii, spun reprezentantii confederatiilor sindicale. Presedintele Confederatiei „Fratia", Marius Petcu, afirma ca primele de Craciun sunt „fie mult dimunate, fie au fost taiate". „Au mai ramas putine intreprinderi unde se dau primele de sfarsit de an, insa doar daca au existat negocieri prealabile. In general, in majoritatea cazurilor nu se mai acorda, desi sunt stipulate in contractele de munca", spune Marius Petcu.

Evenimentul Zilei: Romanii cred ca Biserica ii va scoate din foame Peste 60% dintre romani sunt de parere ca saracia este provocata de inechitatile din societate. Iar daca ar fi sa spuna care cred ca sunt cauzele acestui lucru, 41de procente spun ca salariile insuficiente sunt de vina, iar 37% cred ca lipsa locurilor de munca si numarul mare de someri ar fi adevarata problema. Acestea sunt rezultatele celui mai recent Eurobarometru privind fenomentul saraciei, realizat in cadrul Anului European pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale.

Jurnalul National: Manualul teroristilor din decembrie ’89. Fratele dictatorului, Ilie Ceausescu, printre teoreticienii 'Rezistentei' Luptatorii din "Rezistenta", activati la sfarsitul anului 1989 pentru a salva Romania socialista aflata in primejdie, au fost preluati cu tot cu misiunile lor de noua putere instalata dupa fuga lui Nicolae Ceausescu. Activistii de partid, membri importanti ai formatiunilor de "Rezistenta", au salvat PCR-ul, avand intaietate in activarea Frontului Salvarii Nationale peste tot in tara, si apoi s-au raspandit in noile partide infiintate, conform instructiunilor avute dinainte de evenimente. In acelasi timp, existenta "teroristilor" si razboiul cu acestia a spalat onoarea unitatilor Armatei, care fusesera implicate in reprimarea demonstrantilor, cu precadere la Timisoara, Bucuresti si Cluj.

Citește și
Infrastructura
Raportul secret al Bancii Mondiale. Cum am putea avea si noi autostrazi
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Adevarul: Cum castigi un milion de dolari pe an la stat  Prospectul de listare la bursa a Fondului Proprietatea (FP), publicat ieri, a transat un subiect care a mai facut valuri pana acum in randul opiniei publice: salariile uriase ale celor din conducerea Fondului. Documentul a scos la vedere cat au castigat membrii Directoratului si cei ai Consiliului de Supraveghere in 2009. Premiantul incontestabil este Daniela Lulache, presedintele Directoratului, care a primit peste 3,5 milioane de lei, adica peste un milion de dolari. Remuneratia propriu-zisa a fost de 920.278 de lei, iar la capitolul „Alte beneficii" apare suma de 2.618.101 lei.

Ziarul Financiar: Blejnar, ANAF: Dispar peste 30% din administratiile fiscale Restructurarea la nivelul sec­torului fiscal va duce la disparitia a peste 30% dintre cele 424 de administratii finan­ciare existente in teritoriu, urmand sa existe si disonibilizari la Garda Finaciara, Vama si Trezorerie, potrivit prese­dintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar. "Probabil in ianuarie - februarie va incepe procesul. Vor fi desfiintate multe administratii fiscale locale, dar nu cred ca se va injumatati numarul. Vor disparea toate administratiile financiare fara trezorerii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cum vom atrage bani europeni? Invingatorii si invinsii bugetului pe 2011
Cum vom atrage bani europeni? Invingatorii si invinsii bugetului pe 2011

In zona protectiei sociale a sanatatii si a activitatilor culturale statul va da cu 15% mai putini bani. Imprumuturile luate de stat in ultimii ani cu scopul finantarii deficitului isi spun si ele cuvantul.

Raportul secret al Bancii Mondiale. Cum am putea avea si noi autostrazi
Raportul secret al Bancii Mondiale. Cum am putea avea si noi autostrazi

Romania nu are nicio strategie in domeniul transporturilor, plateste foarte scump intretinerea drumurilor, are "servicii de transport si infrastructura sub asteptarile romanilor si standardele europene", se arata intr-un raport al Bancii Mondiale.

Cum sa-ti promovezi cu succes afacerea pe Facebook in sapte pasi
Cum sa-ti promovezi cu succes afacerea pe Facebook in sapte pasi

Promovarea unei afaceri pe Facebook se traduce nu doar in notorietate si reputatie, dar si in profit. Asta pentru ca pe Facebook se afla deja peste doua milioane de utilizatori romani.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.