Constructiile viitorului! Au descoperit cimentul transparent!

Ciment transparent

O echipa de arhitecti a creat cimentul transparent, care permite luminii sa intre in camera, chiar daca aceasta nu este dotata cu niciun orificiu prin care sa intre razele soarelui. Astfel, peretii vor arata ca niste ferestre gigantice.

Daily Mail: Materialul, numit "i.light" are in compozitia sa mii de gauri mici care permit luminii sa intre in incapere, asta fara sa compromita integritatea structurii. Mai mult, perforatiile - care nu sunt mai mari de 2-3 mm - sunt distribuite in mod egal pe intreaga suprafata a peretelui de ciment, astfel nu se poate observa nicio diferenta intre cimentul transparent si cel normal. Insa totul se schimba intr-o zi insorita, atunci cand toata incaperea este luminata de peretele de ciment. Pana in prezent, acest tip de ciment a fost folosit la standul detinut de Italia la Expozitia de la Shanghai.

(sursa foto: Daily Mail)

Citește și
Michel Hayek
"Nostradamus" contemporan: In 2011 un asasinat va zgudui lumea din temelii
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Los Angeles Times: Robert Gibbs demisioneaza din functia de purtator de cuvant al lui Barack Obama Robert Gibbs, purtator de cuvant al lui Barack Obama dupa ce acesta a fost investit in functie la Casa Alba in urma cu aproape doi ani, este considerat unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai presedintelui, un fin strateg politic si un expert in domeniul mediatic, organizand strategia de comunicare a candidatului Barack Obama in timpul campaniei din 2008. Confirmand o informatie din Washington Post, el a precizat ca va lucra in afara Casei Albe pentru pregatirea viitoarei campanii in vederea realegerii lui Obama in 2012 pentru un al doilea mandat.

Wall Street Journal: Americanii se imprietenesc cu chinezii Presedintele SUA, Barack Obama, s-a intalnit  la Washington, cu ministrul chinez de Externe, Yang Jiechi, venit in Statele Unite pentru a pregati vizita liderului chinez Hu Jintao, anunta Casa Alba. Yang Jiechi participa la intrevederea cu consilierul pentru Securitate nationala al lui Obama, Tom Donilon, iar Obama li s-a alaturat. "Presedintele Obama li s-a alaturat si a reiterat angajamentul in vederea construirii unei relatii bilaterale complete", precizeaza Casa Alba.

Ria Novosti: Polonia cere Rusiei sa ii predea epava avionului fostului presedinte Lech Kaczynski "Asteptam revenirea avionului in Polonia cand nu va mai fi util anchetei. Pozitia noastra este ca acest lucru ar trebui sa se intample cat mai repede posibil", a declarat ambasadorul Wojciech Zajaczkowski pentru agentia Interfax. Avionul Tupolev 154, la bordul caruia se aflau presedintele si numerosi demnitari polonezi, s-a prabusit la 10 aprilie in timp ce incerca sa aterizeze la Smolensk, in conditii de ceata densa. Toate cele 96 de persoane aflate la bord au murit. Delegatia urma sa asiste la ceremoniile marcand 70 de ani de la masacrul de la Katin, langa Smolensk, unde aproximativ 22.000 de prizonieri polonezi ai Armatei Rosii au fost executati de politia secreta sovietica, la ordinul lui Iosif Stalin.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Caz socant! Cadavrul unui demnitar de la Casa Alba,gasit la groapa de gunoi
Caz socant! Cadavrul unui demnitar de la Casa Alba,gasit la groapa de gunoi

Misterul care troneaza in jurul crimei lui John Wheeler, fost demnitar al Casei Albe, si gasit mort la groapa de gunoi de langa New York, nu a putut fi rezolvat de politisti.

"Nostradamus" contemporan: In 2011 un asasinat va zgudui lumea din temelii

Cu numai o ora inainte ca noul an sa se instaleze, milioane de arabi au urmarit cu sufletul la gura predictiile barbatului supranumit "Nostradamus al Orientului Mijlociu". Vezi ce ne asteapta in noul an si prin ce schimbari vom trece.

Israelul se pregatea in 2009 de
Israelul se pregatea in 2009 de "un razboi la scara mare" in O. Mijlociu

Seful Statului Major israelian, Gabi Ashkenazi, a transmis unei delegatii a Congresului american, la sfarsitul lui 2009, ca se pregateste de "un razboi la scara mare" in Orientul Mijlociu, probabil impotriva Hamas si a Hezbollah.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.