Colaborare fara precedent cu Vaticanul intr-un serial despre exorcism!

Vatican

Discovery Channel a anuntat ca s-a asociat cu Vaticanul pentru a produce un serial TV ale carui episoade vor prezenta cazurile de exorcism investigate in trecut de Biserica Catolica. Reprezentantii Sfantului Scaun au negat existenta unei colaborari.

Fox News: Reprezentantii postului Discovery au anuntat ca serialul "The Exorcist Files" va prezenta in episoadele sale cazuri neobisnuite - case bantuite, posesiuni demonice - ce au fost anchetate, in trecut, de Biserica Catolica. Potrivit declaratiilor reprezentantilor postului Discovery, serialul va contine secvente filmate in Arhivele secrete ale Vaticanului si interviuri cu cei mai de seama exorcisti din Biserica Catolica, care sunt experti in religie si care apar extrem de rar sau deloc in mass-media. Marti, parintele Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului, a spus insa ca declaratiile directorilor postului Discovery despre implicarea Bisericii Catolice in acest proiect sunt "false". Reprezentantii Sfantului Scaun au negat informatia potrivit careia ar fi aprobat un astfel de proiect.

The Huffington Post: Julian Assange risca sa fie executat sau inchis la Guantanamo daca va fi extradat Avocatii lui Assange apreciaza ca, tinand cont de riscul de a fi supus la rele tratamente, Marea Britanie nu il poate extrada fara a-i incalca drepturile omului. "Exista un risc real de a face obiectul pedepsei cu moartea", au subliniat avocatii, citand informatii din presa britanica potrivit carora politicenii republicani americani Sarah Palin si Mike Huckabee au cerut ca Assange sa fie executat. Procurorul suedez care a emis mandatul de arestare nu avea puterea sa faca acest lucru, vor mai spune avocatii sai. Acestia apreciaza ca nu este adecvat sa se emita un mandat de arestare atunci cand un suspect este cautat doar pentru interogare. Procurorii din Suedia cer extradarea lui pentru a fi interogat in legatura cu acuzatii de agresiuni sexuale, care nu au legatura cu dezvaluirile facute de WikiLeaks.

Reuters: SUA raman in Afganistan dupa 2014, daca regimul de la Kabul le cere Statele Unite sunt pregatite sa ramana in Afganistan dupa 2014, data la care este prevazuta transferarea responsabilitatii securitatii tarii catre trupele afgane, in cazul in care Kabulul va cere acest lucru, a anuntat marti vicepresedintele american, Joe Biden. "Noi nu vom pleca, daca voi nu vreti ca noi sa plecam" in 2014, a declarat Biden, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele afgan, Hamid Karzai, la finalul unei intalniri la palatul prezidential, in capitala afgana. Biden a sosit luni intr-o vizita-surpriza in aceasta tara. Statele Unite furnizeaza doua treimi din cei aproximativ 140.000 de soldati din cadrul fortelor internationale stationate in Afganistan.

The Wall Street Journal: Vizita-surpriza in Yemen a lui Hillary Clinton  Clinton a avut intrevederi cu presedintele Ali Abdallah Saleh, care se confrunta cu amenintarea Al-Qaida, si cu reprezentanti ai societatii civile si ai partidelor politice din cadrul opozitiei. Secretarul de Stat a ajuns in Yemen venind din Emiratele Arabe Unite, prima etapa a unui turneu anuntat in Golful Persic, in cadrul caruia va vizita sultanatul Oman si Qatarul.

Citește și
EN-V masina eco
Masina viitorului: n-are nevoie de sofer si se parcheaza singura
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

USA Today: Robert Gates: O racheta intercontinentala nord-coreeana ar putea ameninta SUA  Racheta intercontinentala dezvoltata in prezent de Phenian ar putea reprezenta in cinci ani o amenintare pentru Statele Unite, a declarat la Beijing, secretarul american al Apararii, Robert Gates. "Cred ca statul nord-coreean va dezvolta o racheta intercontinentala in aceasta perioada de timp", a afirmat secretarul american al Apararii, Robert Gates. Gates a discutat marti cu presedintele Hu Jintao in capitala chineza, in conditiile in care Statele Unite ar vrea ca Beijingul sa exercite presiuni mai mari asupra Phenianului, in legatura cu programul sau nuclear.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Pamantul va fi distrus de potop? Vezi cum va supravietui omenirea!
Pamantul va fi distrus de potop? Vezi cum va supravietui omenirea!

Solutia salvatoare seamana cu Arca lui Noe, combinata cu o creatie din filmele SF din anii '70. Ark Hotel este conceput pentru a fi locuit atunci cand pamantul va fi inundat de cresterea nivelului apelor din mari si oceane.

Masina viitorului: n-are nevoie de sofer si se parcheaza singura
Masina viitorului: n-are nevoie de sofer si se parcheaza singura

Creatorii de masini au venit cu solutia perfecta pentru toti soferii care s-au saturat de ambuteiajele din trafic si lipsa locurilor de parcare: masina electrica cu doua locuri a fost conceputa in asa fel incat sa poata rezolva toate aceste probleme.

Anul 2011, vazut de prezicatorii din 1931. Au avut dreptate?
Anul 2011, vazut de prezicatorii din 1931. Au avut dreptate?

Viitorul e una dintre tainele pe care multi oameni doresc sa o dezlege, iar prezicatorii incearca sa ofere cu acuratete detalii despre ceea ce se va petrece in anii care vor veni. Asa s-a intamplat si in 1931, cand mai multi experti au "vazut" anul 2011.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.