Codul lui Da Vinci, la un pas de a fi decriptat. Ce e dincolo de simboluri?

14-02-2011 03:12


Manuscris

Bizarele secvente de simboluri, scheme si figuri au intrigat lumea oamenilor de stiinta timp de 100 de ani. Insa acum, gratie tehnicii de datare cu ajutorul carbonului, cercetatorii au inceput sa decripteze misterul din manuscriptul Voynich.

Daily Mail: Acest manuscris este cel mai neinteles artefact din lume. Oamenii de stiinta au reusit sa determine pentru prima data, ca acest manuscris a fost realizat la inceputul secolului 15, cu 100 de ani mai devreme decat se credea initial. Si in timp ce intelesul textului ramane o necunoscuta, datarea acestui document este un mare pas inainte pentru a descoperi cu adevarat ce ascunde in spatele semnelor si simbolurilor. Manuscrisul a fost descoperit de un colectionar de carti vechi, Wilfrid Voynich in Vila Mondragone langa Roma, in 1912 in timp ce cauta intr-un cufar cu carti.

CNNFemeile ies in strada in Italia. Protesteaza impotriva lui Berlusconi "Aparam valoarea demnitati femeilor", proclama o pancarta, in deschiderea cortegiului organizat la Palermo de catre miscarea "Daca nu acum, cand?", care denunta "reprezentarea indecenta si repetata a femeii ca obiect gol de comert sexual in ziare, la televiziune si in publicitate". In opinia a numeroase italience, scandalul Ruby a fost picatura care a umplut paharul. In acest caz, Berlusconi este acuzat ca a recurs la serviciile unei prostituate minore, in timpul petrecerilor cu numeroase tinere, la resedinta sa de langa Milano. "Importanta acestei manifestatii rezida atat in participarea femeilor, cat si a barbatilor, tinerilor si batranilor, intelectualilor si muncitorilor", a comentat Rosa Russo Iervolino, primarul orasului Neapole.

Times: Un somer a murit in orasul irakian Mosul, dupa ce si-a dat foc  - Un somer in varsta de 30 de ani a murit, duminica, dupa ce si-a dat foc la Mosul, a anuntat un reprezentant al spitalului general din acest oras, situat la 350 de kilometri nord de Bagdad. Barbatul, care avea patru copii, si-a dat foc la domicilul sau din cartierul Tahrir, in nordul orasului Mosul, a afirmat sursa citata. Somajul in aceasta provincie afecteaza 17 la suta din populatia activa, potrivit ONU.

 Reuters: Ministrul Afacerilor Externe din Tunisia demisioneaza "Intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, Ahmed Ounaies si-a anuntat, duminica demisia din Guvernul de tranzitie", a anuntat agentia oficiala. Acest fost ambasador, in varsta de 75 de ani, care a servit sub presedintia lui Habib Bourguiba si Zine El Abidine Ben Ali, a fost numit secretar de stat pentru Afaceri Externe in cadrul primului Guvern de uniune nationala, la 17 ianuarie. El a devenit ministru in Guvernul de tranzitie remaniat, la 27 ianuarie, de catre premierul Mohamed Ghannouchi. Dar, dupa o vizita in Franta, la 4 februarie, acesta aproape ca nu si-a reluat functiile, potrivit unor surse diplomatice.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO