Astazi este Ziua Nationala! Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 05:05
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2010 00:00
Categorie: Revista Presei
Ziua Nationala a Romaniei

Cum arata azi, pe 1 Decembrie 2010 Romania? Este mai buna, mai rea, mai poluata, mai corupta, mai saraca? Este alaturi de oamenii sai? Este o tara europeana? Este un loc unde visurile se implinesc, unde poporul este fericit? Spune-ne si tu povestea ta!

Gandul: Vreau o tara mai calda. In care sa-mi pot creste copiii fara teama. Si lista temerilor romanesti, pe care orice parinte o ascunde in suflet, e teribil de lunga. Vreau 10.000 de kilometri de drumuri nationale reali, nu promisi. Vreau ca bunul-simt sa fie brand de tara. Vreau ca toate lucrurile mici pe care fiecare dintre noi le vede in evadarile de peste hotare sa fie facute si la noi, in timpul vietii mele. Si joaca de-a enumera ce ne lipseste poate continua tot restul anului, nu numai de Ziua Nationala. Pe scurt, alaturi de ceilalti cetateni muncitori ai poporului usor guvernabil nu vreau decat ca tara sa aiba si o consistenta parte superioara.

Romania Libera: Ziua nationla: De la poezii si defilari, la chinezarii si sarmalute gratis Trei culori puteai vedea pe strazile din orasul Unirii- Alba Iulia: albastru, galben si rosu. Steagul Romaniei era prezent peste tot, iar oameni obisnuiti il asezau cu mandrie la ferestrele lor. O multime de oameni asteptau cu nerabdare inceperea festivitatilor si intre timp agitau neincetat drapelul national. De undeva, de departe imnul Romaniei se auzea parca venind dintr-o alta vreme. Poezii patriotice, muzica populara, bou la protap , istorie si fericire, asa imi aduc eu aminte un 1 decembrie de demult.

Jurnalul National: La multi ani, Romania! Defilari, fasole cu carnaciori, frig si restrictii in trafic Militari, pompieri, jandarmi, tehnica MApN, MAI, SRI si SIE. La parada militara care va fi organizata astazi la Bucuresti vor participa circa 1.500 de cadre din structurile sistemului na­tional de aparare, precum si teh­ni­ca militara. Si fiindca meteorologii anunta ger in toata regula de Ziua Nationala, bucurestenii se vor putea incalzi la un pahar cu tuica fiarta si o portie de fasole cu costita. La pachet "va oferim traditionalele" restrictii in trafic!

Sursa: Pro TV

Dezvaluirile WikiLeaks: lumea, asa cum o vad americanii
Jos palaria! Metroul newyorkez, pe mainile unui roman!
Harta viselor: Pe unde promite Anca Boagiu ca vom avea cei 530km autostrada
Jos palaria! Metroul newyorkez, pe mainile unui roman!
Harta viselor: Pe unde promite Anca Boagiu ca vom avea cei 530km autostrada
VIDEO PROTVPLUS.RO