Portret: Barack Obama, pata de culoare a Americii

Ultima actualizare: 24-05-2012 09:15

Primul presedinte de culoare si al 44-lea din istoria Statelor Unite implineste astazi 48 de ani. Cu aceasta ocazie, www.stirileprotv.ro va invita sa aflati cine este Barack Obama.

Mama sa, Ann Dunham, o americanca "alba ca laptele", dupa cum povesteste insusi Obama, l-a intalnit pe studentul kenyan "negru ca noaptea" Barack Obama in timp ce ambii erau studenti la Universitatea din Hawaii.

S-au indragostit si s-au casatorit, insa au divorţat in scurt timp, la doi ani dupa nasterea lui Barack junior.

In 1995, Obama a publicat o carte deosebit de sensibila si emoţionanta, "Dreams from My Father", in care povesteste despre copilaria sa, lipsita de prezenta tatalui - acesta s-a intors in SUA doar pentru o scurta vizita, in 1971.

De asemenea, cartea descrie framantarile prin care tanarul Barack a trecut, despre consumul de alcool, marijuana si cocaina din adolescenta, solutii extreme, la care a apelat pentru a-si "alunga din minte intrebarile referitoare la identitatea sa”, caci el era singurul mulatru din familie.

Artistul Obama a castigat doua premii Grammy. Unul pentru cel mai bun album vorbit pentru audiobook-ul Dreams From My Father (2004), si altul in 2007 pentru audiobook-ul The Audacity of Hope. Obama a declarat ca ii asculta pe Miles Davis, Bob Dylan, Bach, dar si pe The Fugees.

Chiar daca a dus o lupta crancena pentru nominalizarea la Casa Alba din partea Partidului Democrat cu Hillary Clinton si a facut fata amenintarii cu moartea in timpul campaniei electorale, Renegatul, cum l-au numit serviciile secrete pe Obama, nu s-a lasat cu una cu doua, asta si pentru ca a avut sprijinul sotiei sale, Michelle, care i-a fost lui Barack „mentor” in cadrul firmei de avocatura la care lucrau amandoi.

Dar....partea usoara s-a incheiat pentru Obama! Si asta pentru ca va avea de infruntat cea mai grava criza economica prin care a trecut America din 1929 incoace.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO