Sfideaza criza si "bunul simt"! Topul celor mai luxoase case din lume

Updown Court, England

Sunt case la care unii dintre noi nici nu indraznesc sa viseze. Dincolo de valoarea lor materiala, insa, raman in primul rand constructiile arhitecturale de o frumusete fascinanta.

Iata, mai jos, un top al unora dintre cele mai impresionante vile din lume.

1. Antilla, Mumbai – Prima casa de un milliard de dolari (poza 1)

Este de fapt un adevarat zgarie-nori de 27 de etaje care atunci cand va fi gata va valora aproximativ doua miliarde de dolari. Fiecare etaj va fi decorat dupa un alt stil. Ideea locuintei ii apartine celui de-al cincilea cel mai bogat om din lume, Mukesh Ambani, a carui avere este estimata la 43 de miliarde de dolari.

2. Updown Court, Anglia – Cea mai importanta locuinta privata construita in Anglia de la inceputul secolului XIX-lea, in valoare de 150 de milioane de dolari (poza 2)

Citește și
SUV
Criza a facut din Grecia o tara a chilipirurilor
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Situata la 25 de mile de Londra, resedinta este vecina cu Windsor Castle care apartine familiei regale si cu locuinta lui Elton John. Are cinci piscine, decoratii de aur de 24 de carate, cinematograf cu 50 de locuri, alee de bowling, teren de tenis, iar in garajul subteran incap nu mai putin de opt limuzine.

3. Versailles, Florida – Cea mai mare casa construita in SUA (poza 3)

Se numeste asa pentru ca intrarea este identica cu cea a Palatului Versailles din Franta. Ideea i-a apartinut mogulului David Siegel care a investit nu mai putin de 75 de milioane de dolari in proiect. Dupa ce va fi gata, va mai fi nevoie de inca 25 de milioane de dolari pana ca cineva sa se poata muta in casa. Ca sa va faceti o idee despre ce inseamna lux in adevaratul sens al cuvantului, aflati ca resedinta are 30 de dormitoare, 23 de bai, doua terenuri de tenis, unul de baseball, trei piscine si un garaj pentru 20 de masini.

4. Fleur De Lys, Beverly Hills – Resedinta lui Mariah Carey (poza 4)

Femeia posesoare a celor mai scumpe picioare din istorie a vrut un palat in Beverly Hills. Si l-a cumparat pentru fabuloasa suma de 125 de milioane de dolari. Casa a fost construita de un miliardar texan si dispune de spa personal, camere pentru zece servitori, un teren de tenis si numeroase gradini.

5. Hearst Mansion, Beverly Hills – Casa in care s-a filmat “Nasul” (poza 5)

Este una dintre cele mai scumpe proprietati din Statele Unite, valorand 165 de milioane de dolari. Vila, in care a stat mogulul media american William Randolph Hearst are 29 de camere, trei piscine, mai multe terenuri de tenis, propriul cinematograf si un club de noapte. Hearst si-a decorat resedinta cu statui aduse din faimosul sau castel Hearst Castle, din San Simeon si cu picturi ale lui Davies. Hearst a cumparat vila, in forma de H, in 1947, pentru 120.000 de dolari. In 2007, familia actualului proprietar, care a cumparat-o in 1976, a scos casa la vanzare pentru 165 de milioane de dolari. Cumparatorul va avea vecini de seama ca Tom Cruise si Katie Holmes sau David si Victoria Beckham.

6. Acqua Liana, Florida – Cea mai luxoasa casa eco (poza 6)

Inspirat de excursiile in Bali, Fiji, Thaiti si Hawaii, cunoscutul artist Frank McKinney a construit o casa eco, intinzandu-se pe mii de metri patrati. Vila are sapte dormitoare, 11 bai cu terasa, spa cu cascada din mijlocul careia ies flacari si un bar cu acvariu. Toata casa este acoperita cu panouri solare capabile sa produca energie cat pentru 2-3 case cu curte, de marime medie. Constructia mai este dotata si cu un sistem special de colectare a apei folosita pentru a umple piscina de inot o data la doua saptamani, iar sistemul de energie electrica este conceput de asa natura incat economiseste 70% din consumul estimat in mod normal pentru o asemenea constructie.

7. Villa Leopolda, Franta – Casa pentru care cineva a “pierdut“ un cont de 75 de milioane de dolari (poza 7)

Magnifica Villa Leopolda a fost construita pentru Regele Leopold al II-lea in 1902. Terenul care inconjoara vila este atat de mare, incat este nevoie de 50 de gradinari angajati full-time pentru a putea intretine gradinile. Sunt nu mai putin de 1.200 de maslini, portocali, lamai si chiparosi. In 2008, proprietara, Lily Safra (sotia omului de afaceri sirian Edmond Safra), o faimoasa evreica filantropa, a decis sa vanda resedinta. Un miliardar rus, Mikhail Prokhorov a cumparat-o pentru 75 de milioane de dolari.

8. Manor, Los Angeles – casa de vis a lui Aaron Spelling (poza 8)

Construita special pentru Aaron Spelling, in 1991, vila are 123 de camera, un patinoar, mai multe piscine, trei bucatarii, terenuri de sport, o gospodarie pentru animale si o alee de bowling. Pe langa toate acestea, proprietarul a mai vrut si un muzeu de papusi, o camera speciala pentru impachetat cadouri si un etaj intreg cu dulapuri. In 2007, Candy Spelling, mama actritei Tori Spelling, a crezut de cuviinta ca resedinta este mult prea mare pentru fiica ei si a vandut-o. A fost cea mai scumpa casa din SUA, la momentul respectiv.

9. Manalapan – Magnifica resedinta cu vedere la ocean (poza 9)

Are 14 dormitoare, 24 de bai, 18 garaje pentru masini, un cinematograf si o sala de teatru, casino, un club cu acvariu, salon de infrumusetare, doua lifturi, o alee de bowling, teren de tenis si o pista de carting. Este considerata casa ideala pentru toti aceia care vor sa aiba o vedere larga la oceanul Atlantic. Pentru asta, trebuie, insa, sa scoata din buzunar nu mai putin de 135 de milioane de dolari.

10. Casa Barbie din Malibu – vila inspirata de papusile Barbie (poza 10)

La aniversarea de 50 de ani a celebrelor papusi Barbie, faimosul decorator de interioare, Jonathan Adler, a facut din casa cu vedere la oceanul Pacific o copie fidela si cat se poate de reala a casei in care locuiesc papusile Barbie. Culoarea de ordine este desigur rozul, iar in interiorul casei se gasesc 25 de exemplare Barbie din toate timpurile. De asemenea, exista si un portret al lui Barbie realizat de Andy Warhol si care valoreaza 200.000 de dolari, alaturi de un candelabru urias facut din 30 de peruci blonde si pentru construirea caruia a fost nevoie de 60 de ore de munca. Casa se afla pe o stanca din Malibu.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
In plina criza economica masinile de lux se vand bine in Romania
In plina criza economica masinile de lux se vand bine in Romania

La noi luxul inca bate criza! In timp ce majoritatea dealerilor de masini suspina dupa castigurile pe care le inregistrau inainte de recesiune, cei care au marci exclusiviste o duc bine merci si acum.

Criza a facut din Grecia o tara a chilipirurilor
Criza a facut din Grecia o tara a chilipirurilor

Daca aveti bani lichizi si cautati o masina buna, Grecia e locul unde gasiti, cu adevarat, chilipiruri. Desi pare incredibil, un SUV de lux se vinde la pretul unei masini obisnuite de oras.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).