Omor,batai,impuscaturi!Fiecare cum il taie capul!Cine face legea in trafic?

justitie

Justitia este oarba! Aceasta expresie se potriveste ca o manusa pentru situatiile cu care ne-am confruntat in aceste zile. Desi au dat nastere la valuri de revolta, autoritatile par sa aiba urechile astupate, iar ochii acoperiti cu indiferenta.

L-am lovit cu palmele peste fata, gat si piept. Eu am fost provocat de pieton. El nu se afla pe trecerea de pietoni, iar eu am deschis geamul de la masina sa-i spun sa se dea mai incolo. A incercat sa ma loveasca cu palma peste geam, iar atunci am coborat si l-am impins prima data. El a luat doua pietre sa-mi dea in masina, iar atunci m-am dus la el si l-am lovit cu palma. Regret fapta.
Cosmin Dragan
A fost nevoie ca un om nevinovat sa isi piarda viata pentru ca sa ne aducem aminte (asta daca uitasem cumva) cine conduce cu adevarat aceasta tara. Clanurile mafiote din Craiova par sa dea lovitura din nou, sa arate tuturor cum sfideaza legea, cum sunt mai presus de justitie, cum banii cumpara tot - inclusiv dreptatea.

Respectul pentru batranii din aceasta tara s-a pierdut demult. O demonstreaza din plin fapta lui Cosmin Dragan. Insa parca in acest caz s-a ajus prea departe. Acesta a omorat un barbat de 62 de ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, pentru ca si-a permis sa mearga prea incet. Totul s-a petrecut ziua in amiaza mare, sub privirea disperata a nepoatei barbatului si sub ochii a zeci de martori - care de teama, sau din indiferenta nu au reactionat.

Cosmin Dragan a fost arestat abia la sase zile dupa incident, timp in care victima s-a stins la spital. Lovitura de gratie pentru familia deja indurerata vine din partea autoritatilor: vinovatul nu este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, ci de tulburarea linistii publice!

Acelasi loc - Craiova - aceeasi salbaticie in trafic, strigatoare la cer!

Citește și
Accident minor, urmat de o bataie de proportii
Primavara ororilor! Alt om batut si impuscat in trafic!
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Plin de furie, un sofer din a lovit joi seara cu masina trei oameni si nici nu s-a uitat in urma sa vada ce-a facut. Se certase teribil cu cineva si cand a urcat in masina, ca sa plece de acolo, a dat puternic cu spatele fara sa se asigure.

Motivul faptei?

"De dracu, ca si altul a vrut sa dea in mine si m-am speriat".

Un raspuns pe cat de socant, pe atat de revoltator, menit sa traga un semnal de alarma, menit sa puna in alerta autoritatile, menit sa schimbe atitudinea oamenilor. Este un raspuns care, de multe ori, da dreptate celor care afirma despre tara noastra: Romania, tara din lumea a treia.

Schimbam orasul, si mergem in Constanta, insa ramanem in acelasi registru al salbaticiei in trafic.

Un om a ajuns la spital dupa ce a fost batut cu o bata si impuscat cu un pistol cu gloante de cauciuc de catre un sofer cu care a avut un conflict in trafic. Scandalul a izbucnit joi seara intre soferii a doua masini care mergeau dinspre Agigea catre Tuzla. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, oamenii s-au sicanat o perioada in trafic si s-au tamponat apoi cand au ajuns la Eforie. Dintr-o masina au sarit la bataie doua persoane care l-au lovit de mai multe ori cu o bata pe soferul celuilalt autoturism. Acesta nu s-a lasat mai prejos: a luat si el un bat gasit pe strada si a inceput sa loveasca masina celor doi. La care unul din ei a scos un pistol cu gloante de cauciuc si a tras sapte focuri in umarul si in spatele soferului.

Nici in Capitala situatia nu este mai "roz". Aici s-au "impartit" cu generozitate pumni si picioare pentru un loc de parcare. Doi barbati au iesit sifonati bine din disputa in care fiecare a revendicat aceeasi parcela din spatele blocului. La mijloc a picat si sotia unuia dintre ei, care nu a scapat de vecinul furios.

Cel mai recent bilant al Politiei Capitalei, lansat in 15 ianuarie 2010, indica o scadere cu 15% a accidentelor rutiere grave, fata de anul 2008. In anul 2009 a scazut si numarul victimelor in accidente rutiere - cu opt morti si cu 171 de raniti mai putin.

Ciferele sunt, deci, imbucuratoare in aceasta privinta, insa violenta in trafic a inregistrat o crestere ingrijoratoare in ultimii ani, fapt constatat si de agentii de politie rutiera, care au cerut "inasprirea sanctiunilor in situatii de agresivitate sau violenta in trafic, mergand pana la retinerea permisului de conducere si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice".

Reprezentantii Politiei Rutiere propun astfel de pedepse la dezbaterile din Parlament pe tema proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 69/2007, pentru modificarea si completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Politistii rutieri intentioneaza sa ceara inasprirea sanctiunilor in situatii de agresivitate sau violenta in trafic, mergand pana la retinerea permisului de conducere si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Politia Romana arata ca, in ultima perioada, s-a constatat o crestere a cazurilor de agresivitate in trafic, unele degenerand in infractiuni cu violenta.

Dar agresivitatea in trafic nu reprezinta o noutate pe drumurile publice, astfel de situatii fiind semnalate de presa inca de acum zece ani, insa preponderent in provincie.

In 2010, cazurile de violenta in trafic au ajuns o rutina, la fel ca si folosirea armelor de foc in timpul acestora.

Politistii din Mehedinti au tras, in ianuarie, 12 focuri de arma pentru a opri in trafic un sofer care conducea o masina cu numere false si fara a avea permis de conducere.

In martie, un sofer a impuscat un alt barbat, cu un pistol cu bile, dupa o altercatie in trafic, in localitatea prahoveana Targusor.

In aceeasi luna, un politist din Varias, judetul Timis, a fost nevoit sa traga cu pistolul pentru a-l opri pe soferul unei masini care nu avea numere de inmatriculare, dovedindu-se ulterior ca barbatul conducea fara permis.

Ce masuri credeti ca ar trebui sa ia autoritatile pentru a fi evitate astfel de incidente in trafic?

Credeti ca ar trebui schimbata legea?

Credeti ca ar trebui inasprite pedepsele?

COMENTEAZA pe www.stirileprotv.ro

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Politistilor craioveni le-au trebuit 6 zile ca sa stie ca filmasera un omor
Politistilor craioveni le-au trebuit 6 zile ca sa stie ca filmasera un omor

Zona in care un batran a fost batut pana la moarte pentru ca traversa prea incet era monitorizata video de camere instalate chiar sub indrumarea Politiei Rutiere, anul trecut. Cu toate acestea, politia din Craiova si-a adus aminte abia dupa sase zile.

Primavara ororilor! Alt om batut si impuscat in trafic!
Primavara ororilor! Alt om batut si impuscat in trafic!

De data aceasta s-a intamplat la Eforie, langa Constanta. Un om a ajuns la spital dupa ce a fost batut cu o bata si impuscat cu un pistol cu gloante de cauciuc de catre un sofer cu care a avut un conflict in trafic.

Caracal, orasul dominat de clanurile mafiote chiar sub ochii Politiei
Caracal, orasul dominat de clanurile mafiote chiar sub ochii Politiei

In orasul fara de lege, Caracal, in care clanurile se ataca sub ochii politistilor, combatantii flutura pistoale chiar in fata agentilor, iar dosarele acestor cazuri se umplu de praf prin instante, "situatia este sub control", anunta politia.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.