El este Ninel Potarca, aspirant la prima functie in stat! Tu l-ai vota?

Ultima actualizare: 04-11-2012 04:45
Constantin Ninel Potarca

Constantin Ninel Potarca, zis si "Obama de Meteor", si-a depus joi candidatura pentru alegerile prezidentiale din 22 noiembrie. Potarca va candida independent si, pentru inceput, a vrut sa ne surprinda printr-o aparitie demna de... MTV Music Awards.

A incarcat dosarele cu cele peste 280.000 de semnaturi de la sustinatorii sai intr-un trailer si le-a descarcat in fata Biroului Electoral Central din Bucuresti.

Acolo, bravul candidat a fost intampinat cu ropote de aplauze de un grup de tineri care au inghetat de frig asteptandu-l pe Potarca. Acesta isi permisese luxul sa intarzie peste 45 de minute... Si asta pentru ca, potrivit Mediafax, a tinut neparat sa parcurga un drum anume din Targu-Jiu spre Capitala, la Biroul Electoral Central.

Astfel, intr-o trasura in care se aflau si copiii si nepotii sai, si insotit de un adevarat alai de masini, a pornit de la palatul sau din cartierul Meteor spre Coloana Infinitului, unde ar fi trebuit sa aiba loc un mare miting. Nu avea insa autorizatie pentru manifestatie, iar primarul municipiului Targu-Jiu nu s-a lasat impresionat de rugamintile lui Potarca. Suparat nevoie mare, acesta si-a continuat totusi drumul spre Coloana Infinitului... pe contrasens.

L-a inveselit cateva minute mai tarziu Nelu Pavel, liderul judetean al Partidei Romilor si consilier judetean din partea PSD, care l-a proclamat pe Potarca "Obama de Meteor" si a spus ca este convins ca el va putea fi un presedinte "si al romilor, si al romanilor", scrie Gandul.

Odata ajuns in fata Coloanei Infinitului, Ninel Potarca a tinut sa explice de ce a ales ca punct de pornire spre Capitala tocmai acest loc: "Brancusi este un simbol si pentru lupta infinita a romilor de a progresa, iar drumul deschis de el este unul fara intoarcere pentru etnia pe care o reprezint."

Dupa care, alaturi de sutinatori si de dosarele care contineau semnaturile si pe care le-a incarcat festiv intr-o lada de lemn acoperita cu folie, a pornit vitejeste sa se inscrie in lupta pentru functia de sef al statului, sub sloganul „E timpul sa fim impreuna”.

Ca intr-un veritabil teatru al ridicolului, Ninel Potarca a fost intampinat la Bucuresti de o tanara imbracata in costum national, cu tocuri inalte si coronita pe cap... Fata i-a turnat apa dintr-un ulcior sa se spele de maini.

Dupa acest ritual, curat ca lacrima, Potarca a tinut un discurs in fata celor aproximativ 20 de tineri stransi sa-l sustina, a unui echipaj de la Politia Comunitara si a jandarmilor si agentilor unei firme private de paza. Pe sustinatorii de acasa ii pierduse prin trafic...

Candidatul i-a asigurat ca dupa data de 22 octombrie o sa prezinte un program... „destul de serios,(...), adevarat, nu demagogic, nu un program care sa fie numai teoretic, dar si din punct de vedere operational, din punct de vedere practic." Iar "dupa alegeri sigur va invitam sa spargem o sampanie", le-a spus el judecatorilor si membrilor BEC.

In prezent, Constantin Ninel Potarca este presedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din Romania. Este patronul unor firme avand ca obiect de activitate, in special, achizitia de fier vechi. Una dintre societatile sale are in portofoliu demolarea unui combinat din Arad.

Potarca face in prezent obiectul unei anchete derulate de catre Biroul Teritorial Targu Jiu al Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de producerea unei evaziuni fiscale de circa un milion de euro. El a negat toate aceste acuzatii, mentionand ca a fost gasit nevinovat in urma judecarii altor dosare penale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO