Creatii ale omului, atribuite extraterestrilor. Tu ce crezi?

Piramidele din Giza

De cand se stiu pe lume, oamenii au incercat sa gaseasca explicatii pentru lucrurile pe care nu le inteleg. “Vina” pentru acestea a cazut in seama zeilor sau a demonilor, a stafiilor si spiritelor sau a extraterestrilor.

Piramide, desene pline de mister sau lumini aparute pe cer, toate au fascinat de-a lungul timpului.

Multi oameni cred ca extraterestrii au vizitat in mai multe randuri Pamantul in trecut si unii chiar sunt convinsi ca "omuletii verzi", asa cum generic sunt numiti, ar exista chiar printre noi.

Dincolo de credintele populare, de teoriile care mai de care mai demne de filmele SF, exista totusi si multe dovezi stiintifice ca nu suntem singuri in Univers.

Fascinatia ideii vizitelor din spatiul cosmic ale unor fiinte cu mult superioare noua si chiar inamice, uneori, a facut ca deseori oamenii sa atribuie gresit extraterestrilor lucruri facute de stramosii lor si carora nu prea le-au gasit explicatii.

Citește și
Marte
INCREDIBIL! NASA: Extraterestrii LOCUIESC pe Marte!
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Iata cateva dintre cele mai cunoscute astfel de exemple:

Locul 1 – Piramidele din Giza

Piramidele din Giza au fost deseori atribuite extraterestrilor datorita dimensiunilor pe care le au. Cei care cred intr-o astfel de teorie sustin ca egiptenii nu dispuneau de tehnologia necesara pentru construirea unor astfel de monumente masive. Taieturile si plasamentul pietrelor se spune ca sunt atat de precise, incat nu le putem recrea in zilele noastre.

Plasamentul piramidelor in sine si masuratorile facute pentru constructia lor sunt, de asemenea, argumente pentru sustinerea asa-numitei teorii a “astronautului antic”. Inaltimea Marii Piramide este exact distanta la scala redusa a distantei dintre Pamant si Soare, iar cele trei piramide sunt corelate cu constelatia Orion. Cu toate ca masuratorile moderne au demonstrate contrariul, zvonurile inca persista. Chiar daca piramidele in sine sunt niste capodopere pentru timpul la care au fost construite, se pune problema ca. daca intr-adevar ar fi fost rodul unor fiinte extraterestre cu mult mai inteligente decat omul, acestea ar fi putut face o treaba mai buna.

Locul 2 - Stonehenge

Scopul si metodele in care a fost construit Stonehenge, cu pietrele lui enorme, datand din anul 2.400 inainte de Hristos, au constituit subiecte de dezbatere. In general, este acceptat faptul ca oamenii l-au facut, experimentele moderne demonstrand ca pietre de aceleasi dimensiuni au putut fi transportate cu mijloace primitive.

Cu toate acestea, teoreticienii "astronautului antic" sustin ca pozitiile blocurilor de piatra confirma abilitatea antica de a prezice eclipsele. Asta inseamna ca anticii stiau despre “nodurile” lunare – cele doua puncte din spatiu unde orbita Pamantului se intersecteaza cu cea a Lunii.

Aceste cunostinte nu ar fi putut fi posibile fara ajutorul extraterestrilor sau cel al studiilor facute pe parcursul a generatii intregi. Oamenii de stiinta inclina spre a doua posibilitate si mai cred ca pietrelor li s-a acordat prea multa importanta “astronomica”.

Locul 3 – Mecanismul Antikythera

Mecanismul este un instrument ca un fel de ceas datand din anul 85 inainte de Hristos si care a fost descoperit in anul 1900, langa Antikythera, Grecia. Era folosit la bordul navelor pentru ca estima cu foarte mare acuratete locul unde se aflau Soarele, Luna si cele cinci planete cunoscute la vremea respectiva. Instrumentul avea un sistem complex, elaborat dupa o tehnologie sofisticata ce rivaliza cu cea folosita in constructia ceasurilor din secolul al XIV-lea.

Datorita preciziei estimarilor facute cu ajutorul sau si aparenta “prapastie” tehnologica de 1.300 de ani, entuziastii fascinati de OZN-uri au considerat ca este o dovada evidenta a existentei extraterestrilor.

Cu toate astea, daca ar fi fost asa, probabil ca extraterestrii le-ar fi spus grecilor ca exista mai mult de cinci planete.

Locul 4 – Liniile Nazca

Liniile Nazca sunt o serie de sute de geoglife localizate in Peru. Acestea includ reprezentari de animale, pasari, pesti si oameni, alaturi de linii simple si forme geometrice.

Unele dintre ele au 183 de metri lungime si nu pot fi vizualizate corect decat din aer. Acest amanunt a dus la speculatii cum ca peruvienii antici aveau aparate de zbor sau ca pur si simplu ar fi comunicat cu fiinte superioare, din spatiul cosmic care i-ar fi ajutat.

Oamenii de stiinta cred insa ca este vorba despre linii care au o semnificatie spirituala si posibil legata de resursele de apa. De asemenea, istoricii au recreat recent aceleasi desene folosind tehnici primitive, fara ajutor de “sus”.

Locul 5 – Spirala norvegiana

In decembrie 2009, o spirala enorma a aparut pe cerul din nordul Norvegiei, ceea ce a condus la speculatiile unei vizite extraterestre.

Fenomenul neobisnuit a durat 2-3 minute si a constat intr-o lumina albastra aparauta la orizont care castiga in altitudine, culminand cu un efect de intoarcere, intr-o lumina alba, pentru ca apoi sa dispara intr-o “gaura de vierme”.

Amatorii de OZN-uri au sustinut ca este o dovada clara a unei vizite din afara spatiului cosmic, in vreme ce oficialitatile ruse au venit cu o explicatie… mai putin fantezista. Se pare ca nu a fost vorba decat despre o racheta militara ratacita.  

 

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Noi dovezi ca extraterestrii exista? Peste 100 de planete noi, descoperite
Noi dovezi ca extraterestrii exista? Peste 100 de planete noi, descoperite

Cele 140 de planete sunt de marimea Pamantului si au fost descoperite in afara sistemului nostru solar, cu ajutorul sondei spatiale Kepler. Cercetatorii sunt convinsi ca astfel sperantele ca exista viata extraterestra sunt din ce in ce mai intemeiate.

INCREDIBIL! NASA: Extraterestrii LOCUIESC pe Marte!
INCREDIBIL! NASA: Extraterestrii LOCUIESC pe Marte!

Exista sau nu extraterestrii? Si daca da, unde salasluiesc? Sunt fiinte blande sau adevarati demoni? Iata doar cateva intrebari care au fascinat omenirea ani la rand. Acum, se pare ca din ce in ce mai multe dovezi stiintifice vin sa dea raspunsuri.

Extraterestrii exista si umbla printre noi deghizati in oameni
Extraterestrii exista si umbla printre noi deghizati in oameni

Cel putin asa cred 20% dintre participantii la un studiu facut la nivel mondial. Si nu-ti imagina ca sunt copii care s-au uitat la prea multe filme science-fiction. Nicidecum! Ci 23.000 de oameni in toata firea din 22 de tari ale lumii.

Recomandări
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat.

Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic
Românii blocați în Dubai din cauza inundațiilor, supărați pe autoritățile române: Niciun receptor ridicat, nu au făcut nimic

236 de români blocați de aproape două zile pe Aerportul din Dubai lovit crunt de inundații au revenit joi dimineață în țară.