Computerele-tableta, vedetele Targului de electronice de la Las Vegas

09-01-2011 00:00


PC-tablet

Daca pana acum, iPad-ul de la Apple a fost fara indoiala lider in productia de tablete, detinand trei sferturi din piata, targul de la Las Vegas a venit sa demonstreze ca exista o diversitate in acest sens si ca Apple are concurenti seriosi.

Majoritatea tabletelor prezentate la Targul de electronice de la Las Vegas ruleaza in sistemul de operare Google Android si zeci de producatori au venit la salon cu tablete echipate cu cea mai noua versiune Android – HoneyComb. Printre acestia, Acer, Archos, Asus, Creative, Dell, Entourage, Fusion Garage, LG, Motorola, MSI, Notion Ink, Samsung, Toshiba, ViewSonic si chiar Blackberry.

Iata mai jos cateva dintre cele mai spectaculoase PC-tablete prezentate la CES anul acesta:

Acer:

Cei de la Acer si-au propus ca in 2011 sa ocupe 15% din piata computerelor-tableta. Unul dintre produse este Tegra 2 Powered Acer Tablet PC.
 

Archos:

Una dintre cele mai spectaculoase tablete prezentate la CES este Archos 70, care poate fi folosita atat acasa, cat si atunci cand esti pe drumuri. Subtire si foarte usoara o poti lua cu tine oriunde si poti impartasi cele mai tari momente pe care le traiesti cu familia si prietenii. Are toate functiile unui computer: Internet, fotografii, muzica, filmulete, eBooks si jocuri 3D.
 

Asus:

Asus a venit la CES chiar cu patru modele de tablete: Eee Pad Transformer, un laptop care functioneaza si ca o tableta, Eee Pad Slider, o tableta cu tastatura detasabila, Eee Pad MeMO, o tableta extrem de flexibila care desi poate atinge dimensiuni atat de mici, incat sa incapa intr-un buzunar, poate fi perfecta pentru a lua notite cu ajutorul unui creion special, Eee Slate EP121, destinata utilizatorilor care vor un computer usor transportabil care poate rula programe standard, in timp ce alte aplicatii multitasking pot fi folosite simultan. 

Creative:

Cei de la Creative si-au etalat inovativitatea in materie de sisteme portabile prin ZiiO, o tableta construita in doua variante de 7 inch si de 10 inch, ambele folosind sistemul de operare Android 2.1.

Dell:

Dell a prezentat la CES, Dell Streak 7, cu display de 7 inch. Acesta este al doilea “Streak” al companiei, dupa Dell Streak 5 si urmeaza sa fie diponibil in urmatoarele saptamani pe piata, in reteaua T-Mobile. 

Entourge:

eDGe Dual Screen Android eBook Reader este tableta cu dublu ecran de la Entourge si prezentata anul acesta la CES. 

 

Sursa: Pro TV

Tags: ces, las vegas, targuri,

VIDEO PROTVPLUS.RO