Camere si tuneluri secrete, unele dintre cele mai mari mistere din istorie

Camera ororilor

Tuneluri, pasaje si camere in care secretele, uneori sinistre, pot fi tinute ascunse de ochii si urechile curiosilor. Iata una dintre preocuparile omului din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre.

Chiar daca mai devreme sau mai tarziu, din intamplare sau cu mari eforturi, unele dintre aceste secrete ies la iveala, cele mai multe dintre ele raman un mister, continuand sa fascineze umanitatea, uneori de secole.

Intr-un articol, publicat pe www.listverse.com, regasim o trecere in revista a catorva dintre locurile misterioase din istoria umanitatii.

Camera ororilor

Este cunoscut drept primul criminal in serie american. Pe numele lui adevarat, Herman Webster Mudgett, H.H. Holmes a fost unul dintre cele mai controversate si respingatoare personaje din istoria Americii.

Citește și
ESP
Mistere de nepatruns ale umanitatii: levitatia, combustia si profetia
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Folosind bani proveniti din afaceri ilegale, de la fraude bancare, pana la crime de pe urma carora se alegea cu mosteniri semnificative, el a construit o cladire in Chicago care a functionat in 1893 ca hotel. In plus, el detinea o farmacie pe aceeasi strada cu hotelul, lucru care l-a ajutat sa devina un membru respectat al comunitatii acelor vremuri.

In spatele aparentelor de om cinstit, se ascundea, insa, un monstru. Dupa ani de zile, s-a descoperit ca in hotelul sau se petreceau crime oribile, al carora autor era chiar el. In “Castelul Crimelor”, asa cum a fost numita cladirea per ansamblu, s-a constatat ca existau o multime de “ciudatenii” arhitecturale, ca scari ascunse si usi secrete care ii permiteau lui Holmes accesul in camerele oaspetilor. Cea mai macabra zona din hotel era asa-numita "Camera a ororilor", adica o sala amenajata special pentru disectii si prevazuta cu un crematoriu, localizata in subsolul hotelului. Aici, trupurile victimelor, inca vii, erau aruncate pe un fel de horn de la etajele superioare. In aceasta camera s-au gasit numeroase instrumente de tortura si chirugicale. Se presupune ca nu mai putin de 50 de femei si-au gasit sfarsitul aici, in chinuri groaznice.

Biblioteca Nationala a Indiei

In noiembrie 2010, a fost descoperita o camera secreta in interiorul Bibliotecii Nationale a Indiei, din Calcutta. In timpul lucrarilor de restaurare, arheologii au dat peste o camera de 93 de metri patrati. Misterios in cazul acestei incaperi este faptul ca nu s-a putut gasi intrarea, nici dupa ce peretii, podeaua si tavanul au fost cercetate centimetru cu centimetru. Tot ceea ce s-a putut observa a fost o bolta zidita la un moment dat intr-un perete.

Se pare ca era o practica obisnuita a colonistilor britanici de la vremea respectiva, sa zideasca infractorii in “camerele mortii”. Aceasta este una dintre ipotezele legate de aceasta incapere, cu atat mai mult cu cat ea are dimensiunile exacte ale unei astfel de camere. Exista, insa, si suspiciunea ca incaperea ar ascunde comori, cum britanicii acelor vremuri obisnuiau sa doseau bogatiile in asa-numitele “camere oarbe”, adica fara usi si ferestre.

Terminalul Franklin D. Roosevelt, Statele Unite

Construit in 1913, Terminalul Grand Central, din New York, este cea mai mare gara din lume, din punct de vedere al numarului de platforme. Prin urmare, este firesc sa existe si cateva unghere ascunse, cum ar fi retele subterane, depozite si tunele. Unul dintre aceste locuri este o platforma nelistata pe harta, cunoscuta cu numele de "Track 61", cu o intrare secreta si un pasaj care duce la un lift prin care se poate ajunge la unul dintre cele mai faimoase hoteluri din lume: Waldorf-Astoria.

Acest pasaj secret, se pare ca a fost folosit de Presedintele SUA, Franklin D. Roosevelt, ca intrare privata in Manhattan. Era o mod de a evita intrebarile incomode ale jurnalistilor si o cale directa de a ajunge de la tren, direct la hotel. Astazi, intrarea in acest pasajul dat “uitarii” este inchisa si milioane de oameni trec pe langa el fara sa stie ce este acolo.

Tunelul drogurilor din Mexic

Descoperit in noiembrie 2010, acest tunel elaborat are 670 de metri lungime si este dotat cu un sistem de cale ferata, ventilatie si lumina fluorescenta. El face legatura dintre bucataria unei case din Tijuana, Mexic, si doua depozite dintr-o zona industriala din San Diego, California.

Despre acest tunel se crede ca este “opera” cartelului mexican de droguri Sinaloa, care este condus de cel mai cautat lord al drogurilor, Joaquin “El Chapo” Guzman. El a fost folosit pentru a transporta cantitati enorme de marijuana, cocaina si metamfetamina spre Statele Unite. In ultimii 20 de ani, la frontiera dintre Statele Unite si Mexic au fost descoperite mai multe astfel de pasaje clandestine, dar dintre toate acest tunel nou-descoperit este cel mai complex si cel mai bine utilat.

Pasajul Borgo

Datand de la 1277, Passetto di Borgo este un pasaj secret, de aproximativ 800 de metri lungime, construit in varful vechiului zid al Vaticanului si care avea candva menirea sa faca legatura dintre Vatican si Castelul Sant’Angelo sau Mausoleul lui Hadrian din Roma.

Comandat de Papa Nicolae al III-lea, tunelul s-a dovedit a fi o cale de evadare eficienta pentru papii care au urmat. In 1494, Papa Alexandru al VI-lea l-a folosit pentru a scapa de invazia lui Carol al VIII-lea si se spune ca l-ar fi folosit si ca sa-si viziteze iubitele. 

Sursa foto: www.listverse.com

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Rasa de super-inteligenti in centrul Terrei? Top 5 teorii ale conspiratiei
Rasa de super-inteligenti in centrul Terrei? Top 5 teorii ale conspiratiei

In centrul Pamantului este o sfera goala sau o rasa de oameni super inteligenti? Codul de bare al produselor este sau nu un semn al Apocalipsei? A fost Ludovic al XIV-lea adevaratul Rege al Frantei?

Mistere de nepatruns ale umanitatii: levitatia, combustia si profetia
Mistere de nepatruns ale umanitatii: levitatia, combustia si profetia

Samanismul, profetia, levitatia, combustia spontana sunt doar cateva dintre misterele care inca nu au fost descifrate. Afla mai multe din urmatorul top.

Top 10 locuri din lume la care ai interzis sa le vizitezi. FOTO
Top 10 locuri din lume la care ai interzis sa le vizitezi. FOTO

Sunt locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte putine lucruri. Detin secrete bine pazite, iar legendele nascute pe seama lor sunt numeroase.

Recomandări
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat
Ministrul Sănătății anunță că se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

Alexandru Rafila, a declarat joi, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice, că nu direcţionează pacienţi la privat.

Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE
Percheziții ale Parchetului European la instituții publice din Botoșani privind o fraudă de 160.000 € care implică fonduri UE

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (România) efectuează astăzi percheziţii în mai multe locaţii.

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste. Ce trebuie să facă până pe 25 mai
Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste. Ce trebuie să facă până pe 25 mai

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF.