23.000 de utilizatori BitTorrent, la tribunal. Ce filme "au umplut paharul"

Ultima actualizare: 10-10-2012 07:00
Torente

Autoritatile americane au declansat una dintre cele mai mari "vanatori" ale utilizatorilor de fisiere BitTorrent. Astfel, 23.000 de persoane vor fi date in judecata pentru ca au descarcat de pe internet o copie ilegala a filmului The Expendables.

Un judecator federal a fost de acord ca autoritatile americane pentru protectia drepturilor de autor sa obtina acces la adresele I.P. ale celor care au descarcat ilegal acest film, anunta jurnalistii de la Wired Magazine.

Astfel, pe masura ce aceste informatii vor fi obtinute de U.S. Copyright Group, este posibil ca numarul celor implicati in aceasta poveste sa fie si mai mare de 23.000. Oricum, cert este ca persoanele vizate vor primi citatii in aceste zile, mai scrie Wired Magazine.

Lasand la o parte acest caz care vizeaza filmul lui Sylvester Stallone, in Statele Unite, la nivel general, peste 140.000 de utilizatori ai BitTorrent sunt vizati de justitie, majoritatea pentru ca au descarcat filme de serie B sau erotice.

Ultimul caz de acest gen vizeaza persoanele care au descarcat de pe internet, prin intermediul trackerelor, filmul "Nude nuns with big guns". Doua firme care sustin ca apara drepturile de autor ale acestui film au reusit "performanta" de a da in judecata aceleasi persoane, in acelasi dosar.

Adresele IP ale celor care incalca drepturile de autor sunt usor de aflat, mai scriu cei de la Wired. Companiile de film platesc anumite sume de bani pentru a monitoriza site-urile de torrente. Apoi, analizeaza fisierele active si extrag adresele IP ale celor care descarca sau incarca.

Primul uploader al filmului "The King's Speech" pe torente, arestat de FBI

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO