FOTO. Atacul paianjenilor in Pakistan. Copaci transformati in gogosi

29-03-2011 13:30


Pomii cocon

Copaci uriasi invaluiti in panze de paianjen. Un peisaj care iti da fiori si care i-ar ingrozi pe arahnofobi. Scena se petrece in Pakistan, in provincia Sindh. 

Nimeni nu a mai vazut asa ceva vreodata. Arborii au fost acoperiti cu milioane de panze de paianjen, spre uimirea locuitorilor din Sindh, Pakistan. Este o imagine care aparent te ingrozeste, insa fenomenul are un efect pozitiv.

Acesti paianjeni traiesc de obicei la sol, dar in iulie 2010, cand inundatiile au devastat aceasta parte de lume, arahnidele n-au avut de ales si s-au refugiat in pomi, ca sa supravietuiasca apelor dezlantuite.

 

Cum apa nu se scurge decat foarte greu si totul este o imensa mlastina, de mai bine de 8 luni artropodele s-au adaptat situatiei si si-au instalat casele in copaci. mai exact si-au facut panze de jur imprejurul coroanei pomilor, impachetandu-i ca intr-un cocon.

Poate parea infiorator insa Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Marii Britanii, care a dat publicitatii aceasta fotografie, este de parere ca acest comportament al paianjenilor este o adevarata binecuvantare.

Acesti pomi atrag tantarii, care se devolta incredibil de repede si in roiuri tot mai mari din cauza inundatiilor si conditiilor propice lor.

Daca n-ar fi aceste curse uriase intinse de paianjeni, raspandirea malariei ar fi mult mai mare, spun specialistii.

Un paianjen baga 67.000 de masini Mazda 6 in service: ar putea exploda

SOCANT! I-au taiat un san, dupa ce a fost muscata de un paianjen veninos!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO