Ce legatura exista intre lacrimile femeii si apetitul sexual al barbatilor

Ultima actualizare: 17-10-2012 07:09
Lacrimi

Intelepciunea populara le sfatuieste pe doamne sa nu faca risipa de lacrimi in fata barbatilor pentru ca risca sa-i indeparteze mai degraba decat sa-i impresioneze.

Iar acum niste cercetatori israelieni intaresc asta cu un studiu facut in laborator si spun clar ca barbatii gasesc mai putin atractiva o femeie din momentul in care ii vad prima lacrima pe obraz.

Cand plange un copil, reactia imediata este sa-l alini si sa-l protejezi. In schimb, o femeie inlacrimata risca mai degraba sa-si puna pe fuga partenerul.

"Substanta chimica pe care am identificat-o in lacrimi reduce excitatia barbatului", a declarat Noam Sobel, neurolog la Institutul Weizmann.

"Mai intai subiectul "adulmeca" sarea din lacrimi, apoi e pus sa vada un film neutru si altul trist. Dupa fiecare dintre aceste actiuni ne da mostre de saliva, pentru a vedea cum afecteaza lacrimile nivelul testosteronului", a povestit Shani Gelstein, cercetator la Insititutul Weizmann.

De asemenea, investigatiile de timp RMN au aratat comparativ ce segmente ale creierului sunt activate de un film erotic sau de o melodrama.

Cercetatorii au conchis ca lacrimile dau un semnal clar de dezinteres si ca femeile le folosesc, constient sau nu, pentru a neutraliza "asaltul" barbatului.

Dar ce se intampla cu domnii plangaciosi?

Analiza este abia la inceput, dar pare a demonstra ca nici barbatii din cale-afara de sensibili nu au trecere in fata sexului opus.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO