Controversatul film ”Antichrist” al lui Lars Von Trier, disponibil pe voyo.ro

Antichrist

Controversatul Filmul ”Antichrist” (2009) regizat de danezul Lars von Trier, poate fi vizionat de saptamana aceasta pe voyo.ro.

Cu multe scene dure, care i-au socat pe critici, dar si pe spectatoti, "Antichrist" este o pelicula mult premiata: a fost desemnat cel mai bun film danez (Robert Award), cel mai bun film nordic (The Nordic Council Film Prize) si a primit premiul pentru cea mai buna imagine la European Film Award. De asemenea, protagonista Charlotte Gainsbourg a primit la Cannes distinctia pentru cea mai buna actrita.

Pelicula infatiseaza un cuplu a carui viata este data peste cap de moartea neasteptata si absurda a baietelului lor. In urma acestei tragedii, cuplul se decide sa se mute intr-o cabana, in mijlocul unei paduri.

In incercarea de a-si reface viata, cei doi parteneri sunt martorii unor fenomene stranii care pun stapanire pe ei. Femeia sufera teribile atacuri de panica, iar sotul, psihoterapeut de meserie, incearca sa o vindece, in ciuda avertismentelor de a nu trata o persoana apropiata. Terapia ia proportiile undei adevarate lupte intre sexe pe masutra ce raul din natura evadeaza.

Initial, "Antichrist" trebuia sa apara in 2005, dar producatorul executiv, Peter A. Jensen a dezvaluit public deznodamantul, iar Lars von Trier s-a vazut astfel nevoit sa amane totul si sa rescrie scenariul.

Citește și
Catalin Mitulescu
Romanii cuceresc Croazeta. A avut loc premiera filmului "Loverboy"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In 2007, Lars von Trier anunta ca sufera de depresie si nu stie daca va mai fi in stare sa realizeze un film: "Banuiesc ca 'Antichrist' va fi urmatorul meu film. Dar in momentul de fata, chiar nu stiu".

Insa dupa doi ani, Lars von Trier s-a intors si a socat intreaga lume cu "Antichrist", pe care i l-a dedicat regizorului rus Andrei Tarkovsky.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Nazist? Lars von Trier a fost declarat
Nazist? Lars von Trier a fost declarat "persona non grata" la Cannes

Asa cum era de asteptat, declaratiile controversate ale regizorului Lars von Trier despre nazism nu au ramas fara efect. Chiar daca si-a cerut scuze, el a fost declarat astazi "persona non-grata".

Romanii cuceresc Croazeta. A avut loc premiera filmului
Romanii cuceresc Croazeta. A avut loc premiera filmului "Loverboy"

Filmul lui Catalin Mitulescu a avut premiera la Cannes, la sectiunea "Un Certain Regard". Protagonistii peliculei au fost vanati de paparazzi intocmai ca vedetele occidentale.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.