A stat fata in fata cu un barbat la 9 ore dupa ce acesta a murit. Fenomene imposibil de explicat

Ultima actualizare: 20-10-2012 22:01
fantoma

Cu siguranta ati auzit de oameni care pretind ca si-ar fi intalnit rudele sau prietenii dupa moartea acestora. Cum povestile lor sunt foarte diferite si teoriile care explica acest fenomen sunt diverse.

Revistele care investigheaza fenomenele paranormale sunt pline de relatari despre “cei dragi care se intorc sa-si ia ramas bun”.

Una dintre cele mai interesante este cea a micutei Donna Stewart din Oregon.

Fetita avea 6 ani, cand cel mai bun prieten al ei, Danny, i-a spus ca trebuie sa plece mai repede de la joaca, pentru ca este programat la o operatie, ca sa-si scoata polipii.

A doua zi, Donna era in camera ei, cand l-a vazut pe Danny langa pat, uitandu-se insistent la ea. El a intrebat-o, asa cum facea de obicei, daca poate iesi sa se joace.

Bucuroasa, Donna s-a dus la mama ei, sa-i ceara voie la joaca, adaugand ca prietenul o astepta in camera.

Femeia a inlemnit si, dupa ce a ezitat putin, i-a explicat fetitei ca Danny facuse o reactie alergica si murise in timpul operatiei.

Un alt exemplu este al unei femei ce lucra intr-o frizerie din New Jersey. Aceasta s-a intalnit cu unul dintre clientii ei obisnuiti, care i-a spus doar "nu pot sa stau mult, voiam doar sa-ti multumesc pentru tot". Femeia il sprijinise moral pe barbat, dupa ce acesta a fost parasit de sotia infidela si a pierdut custodia copiilor. A doua zi, a aflat ca barbatul murise cu 9 ore inainte de intalnirea lor.

Asemenea povesti emotionante sunt binecunoscute specialistilor in domeniul paranormalului. Fenomenul este denumit “aparitie in perioada de criza”, iar cei care il traiesc sunt marcati toata viata de amintirea aceasta si e putin probabil sa minta.

Ei provin din medii culturale foarte diferite, varsta lor variaza de la copii la batrani si multi dintre ei nu credeau in viata de dupa moarte pana cand au avut parte de aceste experiente bizare.

Exista mai multe explicatii posibile ale acestui fenomen. Una dintre ele spune ca o persoana aflata intr-o situatie de criza sau chiar pe moarte poate comunica telepatic cu un prieten sau ruda, pentru a-i trimite un mesaj, deseori de alinare sau consolare.

Uneori este vorba de o discutie care poate dura minute in sir, alteori este o aparitie bizara sau doar un parfum care aminteste de persoana respectiva. Oricum, comunicarea telepatica este ceva care apare uneori si la persoanele aflate in viata: de multe ori o mama simte cand ceva nu este in ordine cu copilul ei sau un frate geaman presimte necazul celuilalt.

Potrivit unei alte teorii, aceste aparitii sunt doar feste pe care le joaca mintea celor indurerati, care simt nevoia sa-si ia ramas bun de la cei pe care i-au pierdut. Teoria nu poate explica insa de ce aceasta fenomen apare de multe ori inainte ca persoana care il traieste sa afle despre moartea celui drag.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO