Asistatii social cu vile si masini de lux. Reportaj "Romania, te iubesc!"

Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Miercuri 18 Mai 2011 19:55
Categorie: Stiri

Romania asistatilor social. Exista zeci de indemnizatii, ajutoare complementare si tot felul de alte plati cu care, teoretic, statul roman sprijina financiar persoanele in nevoie.

Practic, este momentul de glorie al mafiei certificatelor de handicap, un domeniu in care pentru o pensie garantata, cetateni fara probleme de sanatate platesc spagi consistente. O caracatita care include medici si functionari.

Dezbracat, revoltat, violent. Iata portertul unuia dintre cei 88.000 de romani cu handicap fictiv.

La Valcea, o femeie, ajutata social primeste o piatra in moalele capului pentru ca vrea sa faca ancheta. Locuieste in vila, conduce masini de lux si primeste de la stat ajutor de aproape 500 de euro.

La Timis, unii medici s-au imbogatit dupa ce au eliberat certificate de nevazatori unor oameni perfect sanatosi. Afacerea costa 1.000 de euro.

Ce au in comun toti acesti oameni? Sunt la mila statului care nu se sfieste sa aloce doua miliarde de euro din buget pentru a-i ajuta. Unii pe buna dreptate, jumatate insa ilegal.

Duminica, la Romania, te iubesc, descoperiti, intr-un reportaj realizat de corespondentul ProTv, Rares Nastase, un stat mai mult decat darnic cu oameni care traiesc exclusiv din acest bani, cu asistati de lux ce conduc masini de zeci de mii de euro, cu nevazatori soferi cu rude ale unor alesi locali prea bogati ca sa nu-si permita un ajutor social.

Romania este taramul miracolelor. Barbati si femei cu handicap se insanatosesc rapid in fata camerei de luat vederi: se vindeca pe loc de orbire, deficiente locomotorii grave sau incapacitate de munca.

In Romania, venitul minim garantat ajunge la multe persoane cu stare. La Filiasi - Dolj un intreg cartier de asistati social prospera. Locatarii spun ca n-au avut nevoie de banii de la stat, dar daca tot ii primeau, de ce sa ii refuze?

Despre caracatita mafiei certificatelor de handicap date unor persoane sanatoase, precum si exemple ale unor personaje care primesc venit minim garantat desi nu sunt sarace, aflati duminica, la "Romania, te iubesc" de la ora 18:00 la ProTV, si, pentru prima data, in direct si pe mobil pe adresa m.stirileprotv.ro

Exista viata dupa cutremur: Demolarile fara aviz, un pericol urias
Exista viata dupa cutremur: Demolarile fara aviz, un pericol urias
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"