Duminica la “Romania, te iubesc!”, Paula Herlo iti arata ce fac orfanii cu parinti

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23
Paula Herlo

Dupa patru ani ne-am intors la micutii din prima parte a campaniei “Tu stii ce mai face copilul tau?”, cand Stirile ProTV au aratat cat de greu le este copiilor parasiti de parintii plecati la munca in strainatate.

Prea ocupati sau plecati in lume sa le faca un rost, parintii au uitat sa priveasca in sufletele copiilor lor.

Pe unii i-am gasit casatoriti la varste la care ar fi trebuit inca sa se joace, pe altii muncind dupa ce au abandonat scoala sau mai grav facand terapie in cabinetele unor psihiatri, spune corespondentul Stirilor ProTV, Paula Herlo.

Povestile lor puse unele langa altele reflecta drama unei intregi generatii: cea a copiilor lasati singuri acasa, a copiilor cu parinti absenti. 

Studii realizate de marile ONG-uri arata ca in ultimii ani 350.000 de copii au avut cel putin un parinte plecat la munca in strainatate, iar 400.000 au trait o vreme departe de parinti. In total 750.000 de copii au fost afectati la un moment dat de migratia fortei de munca.

Dupa patru ani, corespondentul Stirilor ProTV, Paula Herlo, care a realizat o serie de reportaje despre drama orfanilor cu parinti in 2007, te intreaba din nou “Tu stii ce mai face copilul tau?”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO