Ponta: Deciziile forurilor PSD in cazul Geoana nu se pot intoarce sau schimba

×
Codul embed a fost copiat

Victor Ponta a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", ca deciziile luate pana in prezent de catre forurile partidului, respectiv BPN, grupul parlamentar de la Senat si Comisia de Integritate, in cazul Mircea Geoana, nu se pot intoarce sau schimba.

"Adevarata miza este ideea unui PSD si dupa acea PSD in cadrul USL cu o structura de decizie foarte clara, iar structura de decizie a luat in toate forurile posibile - a fost intai BPN, apoi grupul de la Senat, Comisia Nationala de Integritate si peste doua zile va fi CExN - a luat aceste decizii prin vot. Nu se pot intoarce si nu se pot schimba", a spus Ponta.

Intrebat de moderator de ce vrea sa-l excluda din partid pe Mircea Geoana, Ponta a enumerat trei motive, respectiv faptul ca Geoana are si a avut o agenda personala diferita de cea a opozitiei, ca, intr-un fel sau altul, a afectat ideea de opozitie unita si ca in actiunile sale, cel putin in ultima perioada, a fost sprijinit fatis sau pe ascuns de cei de la putere.

Ponta a spus ca momentul excluderii lui Geoana din PSD are o semnificatie care tine de faptul ca, pana la alegeri, mai este un an, iar USL trebuie sa se bazeze pe o armata "poate mai mica, dar convinsa" de oameni care nu se bat neaparat pe o functie si nu au relatii pentru apararea acelei functii cu cei de la putere.

"Ce este necesar pentru PSD este sa stie pe cine se bazeaza in aceasta batalie si sa sanctioneze un membru al sau asa cum am sanctionat multi alti membri. Dupa ce am iesit de la guvernare in 2009 au fost mai multi membri PSD care si-au pastrat functiile cu sprijinul PDL sau al UNPR. Practic toti au plecat din partid. Nu cred ca trebuie sa existe o regula pentru membrul PSD obisnuit si o alta regula pentru domnul Geoana", a spus Ponta.

Citește și
Victor Ponta
Victor Ponta: Basescu joaca un circ ieftin cu unicameralul si uninominalul
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului Claudiu Pasăre că „visează miliarde”

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, ca a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la sedinta urmand sa fie invitat si Mircea Geoana, in cazul caruia exista o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

Ponta a spus ca Mircea Geoana se poate adresa, daca doreste, Comitetului Executiv, in legatura cu recomandarea Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala de a-l exclude din partid.

"Daca domnul Geoana va dori sa fie prezent la CEX, este o dorinta legitima. Fac insa un apel la el, daca mai are un pic de respect fata de partidul care i-a oferit atat de multe, ar trebui sa ne sprijine, sa nu mai ajute puterea sa deturneze atentia de la adevaratele probleme. (...) Domnul Geoana poate fi prezent la CEX daca nu mai face conferinta de presa inainte, altfel nu mai are rost sa il invitam, ca aflam de la presa ce are de spus", a adaugat Ponta.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminica, cu 43 de voturi "pentru", cinci "impotriva" si doua abtineri, sa recomande Comitetului Executiv National al partidului excluderea lui Mircea Geoana din PSD.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a transmis o scrisoare membrilor Comitetului Executiv, mentionand ca nici pana in prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sanctionarea sa de catre CEx, scrie gandul.info.

Mircea Geoana a transmis o scrisoare presedintelui PSD, Victor Ponta, si tuturor membrilor Comitetului Executiv, in care vorbeste despre sanctiunea pe care partidul urmeaza sa i-o aplice marti.

Scrisoarea reprezinta apararea lui Mircea Geoana in fata sanctiunii de excludere propusa de Comisia de Integritate Morala, noteaza "Gandul".

Geoana le cere colegilor din Comitetul Executiv al PSD, forul care va decide marti ce sanctiune i se va aplica, sa nu ia nicio decizie deoarece intreaga procedura care a condus la acest vot este nestaturara si ilegala.

Mai mult, fostul presedinte al pesedistilor cere sanctionarea celor care s-au facut vinovati de aceste incalcari ale Statutului PSD, mentioneaza sursa citata.

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
Cine pleaca din PSD daca va fi exclus Geoana. Ponta:
Cine pleaca din PSD daca va fi exclus Geoana. Ponta: "Nici nu stiu daca pierdem cu adevarat ceva"

Odata cu Mircea Geoana, din PSD ar putea pleca parlamentari si lideri de organizatii. Unii dintre ei si-au anuntat deja intentia de a parasi partidul, daca fostul presedinte va fi exclus.

Victor Ponta: Basescu joaca un circ ieftin cu unicameralul si uninominalul
Victor Ponta: Basescu joaca un circ ieftin cu unicameralul si uninominalul

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca Traian Basescu face "un circ ieftin" cu Parlamentul unicameral si votul uninominal, deoarece "declaratiile sunt contrazise de realitate".

Ce le spune Ponta jurnalistilor interesati de cazul Geoana:
Ce le spune Ponta jurnalistilor interesati de cazul Geoana: "Haideti la PSD, la circoteca"

Prezent la conferinta de presa a USL, liderul PSD Victor Ponta a refuzat sa faca prea multe comentarii despre "cazul Geoana". El i-a invitat pe jurnalistii interesati de acest subiect sa se duca la PSD, la "circoteca".

Recomandări
Președintele Klaus Iohannis a promulgat ”legea Ciucă-Ciolacu de protejare a marilor evazioniști”, după cum a acuzat opoziția
Președintele Klaus Iohannis a promulgat ”legea Ciucă-Ciolacu de protejare a marilor evazioniști”, după cum a acuzat opoziția

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, deși ar fi putut să retrimită actul normativ în Parlament, pentru reexaminare.

VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR
VIDEO. Campania electorală oficială din Timișoara a început cu scandal. Îmbrânceli și țipete cu membrii USR și aliații AUR

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început oficial în Timișoara cu un ... scandal.  

Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”
Câți români spun că vor să meargă la vot pe 9 iunie. „Vom avea un val destul de consistent de tineri”

Vineri începe campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. Aproape 90 la sută dintre români știu că acestea sunt organizate pe 9 iunie.