Despre tensiuni si oportunitati cu Ambasadorul Rusiei in Romania, Oleg Malginov, la "Dupa 20 de ani"

Ultima actualizare: 12-11-2012 06:51
Despre tensiuni si oportunitati cu Ambasadorul Rus...
Despre tensiuni si oportunitati cu Ambasadorul Rus...

Invitatul lui Cristian Leonte si-al celor doi jurnalisti Claudiu Pandaru (gandul.info) si Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar) in editia de duminica dimineata de la ora 10:00 a emisiunii ProTV « Dupa 20 de ani » este Ambasadorul Rusiei Oleg Malginov. 

Emisiunea Dupa 20 de ani poate fi urmarita LIVE pe ProTv, ProTV NEWS si pe m.stirileprotv.ro, de pe orice device care este conectat la internet. Pe aparatele care ruleaza sistemele de operare iOS (Ipod, iPHONE, iPAD) si Android, poti urmari LIVE emisiunea in sectiunea VIDEO, pe aplicatiile speciale ale www.stirileprotv.ro. Daca esti pe mobil, click aici.

Dupa ce saptamana trecuta am aflat care sunt interesele economice ale SUA in Romania de la ambasadorul Mark Gitenstein, acum aflam care sunt interesele economice rusesti aici, desi Rusia nu este in top 15 investitori in tara noastra. Ambasadorul rus a invitat cu aceasta ocazie investitorii romani sa faca bani in Rusia. "In domeniul productiei de mobila, in domeniul prelucrarii sau fabricatiei de produse alimentare romanii au experienta" a declarat Oleg Malginov.

Cazul cetateanului rus depistat pe aeroport cu documente clasificate despre zacaminte si metale rare din zona Moldova Noua, cercetat acum de DIICOT cu interdictia clara de a parasi Romania, a fost indelung discutat in cadrul emisiunii. 

Daca interesele economice exista, nu la fel se poate spune despre cele politice. Schimburile politice intre cele doua tari sunt inghetate iar “Presedintele Basescu nu a primit nicio invitatie din partea Presedintelui Putin ». In privinta influentei americane sub care se gaseste acum Romania, ambasadorul mentioneaza ca romanii sunt cei care trebuie sa stabileasca daca sunt sub influenta americana sau rusa.

Exista temerea ca Rusia ar fi atacata de la baza Deveselu? «In legatura cu Deveselu, discutia este intre Rusia si SUA!» a declarat ferm ambasadorul Oleg Malginov.

Cazul studentei accidentate grav de secretarul ambasadei ruse la Bucuresti a fost una dintre temele majore ale discutiei dintre jurnalisti si ambasadorul rus.

«Mitul Europei de a scapa de dependenta de rezervele Rusiei», interesele rusesti in privatizarea Oltchim precum si eterna problema a tezaurului romanesc la Moscova sunt alte teme importante ale discutiei cu ambasadorul rus Oleg Malginov care va fi difuzata la ProTV si voyo.ro duminica de la ora 10:00 dimineata.

Intra pe Facebook si comenteaza declaratiile ambasadorului rus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO