Un an de cursuri online. Copii din 1.899 de clase încă învață de acasă

Dată publicare: 11-03-2021 12:38
Dată actualizare: 11-03-2021 14:11


Joi se împlinește un an de când școlile s-au închis pentru prima dată, timp de două săptămâni, și au trecut la predarea online - evident, în contextul pandemiei.

Au fost 12 luni care au zguduit din temelii educația românească, forțată să dea piept cu nenumărate provocări. În acest moment, majoritatea instituțiilor de învățământ sunt deschise - pericolul infectării încă persistă. Cele mai noi cifre arată peste 2.000 de elevi confirmați cu COVID-19.

În acest moment, Bucureștiul este fruntaș în ceea ce priveşte numărul de copii infectaţi în şcoli. În unităţile de învăţământ din Capitală avem 495 de cazuri.

Pe locul doi se afla judeţul Constanța, urmat de Argeş. La polul opus, avem judeţul Dolj, cu doar 8 cazuri confirmate în rândul elevilor.

Capitala este prima şi în ceea ce privește personalul din școli, confirmat cu SARS-COV-2 . Aici, următoarele județe cu probleme sunt Cluj şi Braşov.

În total avem 2.038 de elevi şi 1.852 de angajaţi din şcoli, infectați cu COVID-19. De la începutul semestrului au fost clase întregi - în unele cazuri toată școala - cu activitatea mutată online, în urma îmbolnăvirilor.

În acest moment, conform Ministerului Educației, copii din 1.899 de clase învață de acasă.


VIDEO PROTVPLUS.RO