Plângere penală împotriva conducerii CN “Gheorghe Şincai” din Capitală. Ar fi ascuns un caz de COVID-19

Ultima actualizare: 01-10-2020 20:04

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a dispus ca împotriva conducerii Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai" să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Membrii Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Sectorului 4 au efectuat, joi, un control în urma căruia s-a constatat faptul că persoanele din conducerea unităţii de învăţământ nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situaţie care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roşu de funcţionare, transmite Agerpres, care citează un comunicat al administrației locale.

"Potrivit informaţiilor obţinute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administraţie al şcolii încă de ieri, 30 septembrie. Întrucât acest aspect contravine tuturor normelor legale şi sanitare aplicabile, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor", precizează comunicatul.

De asemenea, dat fiind faptul că în timpul activităţii angajaţii autorităţii locale au fost agresaţi verbal de către directorul adjunct şi directorul colegiului în încercarea de a bloca activităţile de control, aceştia vor depune, în cursul zilei de vineri, plângeri penale pentru ultraj.

"Având în vedere nevoia de a gestiona în timp util toate măsurile preventive şi de combatere a efectelor pandemiei cu COVID-19, adresăm conducătorilor tuturor unităţilor de învăţământ un apel la responsabilitate şi rugămintea de a raporta în timp real fiecare confirmare a infectării cu SARS-COV-2 în rândul elevilor şi al angajaţilor şcolilor", se mai arată în comunicatul citat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO