Ore în containere la şcolile cu prea mulţi elevi cu "viză de flotant". Reacţia părinţilor

Dată publicare: 20-09-2019 18:06
Dată actualizare: 20-09-2019 20:07


Supraaglomerate, mai ales de elevi înscrişi cu viză de flotant, şcolile bine cotate din Capitală au început să mute o parte din clase în structuri tip container.

Sunt gata în câteva zile, izolate fonic şi termic şi conectate la utilităţi şi curent. Primele câteva sute de copii fac deja ore în aceste module, instalate în curte, sau pe terenul de sport. Pentru a-i găzdui pe elevii care nu mai au loc în clădire, inclusiv liceul ''Jean Monnet'' le va folosi.

4 clase primare de la o şcoală din Drumul Taberei sunt asamblate pe fosta zona de careu. Din interior, pare o sală de clasă obişnuită. Mirosul de plastic proaspăt scos din cutii şi o mână de bolţuri şi piuliţe trădează faptul că totul e nou. În câteva ore poţi face clasa bucăţi şi să pleci cu ea la spinare. Clasele au încălzire cu aeroterme, aparate de aer condiţionat şi boilere în toalete.

Pentru unii părinţi, şocul a fost uriaş. Mulţi si-au retras copiii de aici şi i-au dus in clase cu 36 de copii.

Înainte să fie mutate în containere, cele 4 clase au învăţat în mai multe schimburi, în laboratoare, cabinete metodice sau foste birouri de contabilitate. Acum, durata orelor nu mai e scurtată şi fiecare are sala ei, dar această stare de fapt se va prelungi timp de cel puţin un an, sau până când se va construi un nou corp de clădire.

Toate şcolile-mamut sacrifică o parte din teren. Din cei 1.600 de elevi ai şcolii Nicolae Iorga din sectorul 6, 2 clase pregătitoare au intrat "la cutie". În vecinătate, o altă școală are în amenajare module în care vor fi mutate 9 clase. Dar şi la Jean Monnet, un liceu cu 1.500 de elevi - puţini din cartier, mulţi cu document de flotant- vor apărea clase modulare.

Acum 7 ani, aici a fost un container în curte. Găzduia şi cantină, dar a fost dezasamblat din cauza unor schimbări în normele de construcţii. Containerele, închiriate de primării, vor da proba eficienţei termice abia când vine gerul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO