Ministerul Educaţiei lansează o campanie de informare privind importanţa vaccinării şi a testării

Dată publicare: 07-04-2021 23:14
Dată actualizare: 07-04-2021 23:16


Elevi

Ministerul Educaţiei anunţă lansarea, în parteneriat cu asociaţii din domeniu, sindicate şi ONG-uri, Campaniei naţionale "Vaccinare şi testare pentru învăţare!".

În cadrul campaniei vor fi organizate, în fiecare judeţ, conferinţe şi webinarii pentru informarea elevilor, cadrelor didactice şi a părinţilor privind necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ şi testarea elevilor şi a angajaţilor, conform News.ro.

"Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare", arată Ministerul Educaţiei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, într-un context vulnerabil din punct de vedere epidemiologic, se impune promovarea măsurilor care susţin siguranţa sanitară în şcoli, grădiniţe şi universităţi prin informare corectă, conştientizare si asumarea responsabilităţii individuale. 

Astfel, în perioada 8-29 aprilie, Ministerul Educaţiei va organiza, în fiecare judeţ, conferinţe tematice/webinarii la care vor participa reprezentaţii tuturor unităţilor şi instituţiilor de învăţământ. Formatul conferinţelor va fi de tip mixt, prin participare fizică şi online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educaţiei vor fi susţinuţi în prezentarea campaniei de specialişti în domeniul medical/epidemiologic.

"Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare. Acordul de parteneriat semnat astăzi constituie o premisă a asumării unui set de acţiuni convergente, care să susţină reîntoarcerea copiilor/elevilor la şcoală, cu prezenţă fizică, de îndată ce evoluţia epidemiologică va permite acest lucru, precum şi extinderea şi eficientizarea programului de educaţie remedială destinat recuperării pierderilor educaţionale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19", arată Ministerul Educaţiei.

Totodată, părţile vor susţine desfăşurarea campaniei "Vaccinare şi testare pentru învăţare”, având ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice şi a părinţilor, cu privire la importanţa şi necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ şi testarea elevilor şi a angajaţilor din sistemul de învăţământ, în cazul prezentării unor simptome specifice şi a situaţiilor în care au fost contacţi ai unor cazuri confirmate de infectare.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO