Zeci de nuci plantați de o primărie din Arad au fost rupți sau furați. Ce spun autoritățile

Dată publicare: 24-03-2021 17:31
Dată actualizare: 24-03-2021 19:30


Zeci de nuci abia plantați de o primărie din județul Arad au fost rupți sau furați. Pomii se aflau pe o Alee veche - a nucilor, înființată acum mai bine de o sută de ani, reprezentativă pentru localitate.

Primăria a depus plângere la poliție și cere prinderea făptașilor. În plus, vor să monteze camere de supraveghere în zonă.

Primar: „După cum se vede aici, avem partea care a fost ruptă, am aplicat o soluție de cicatrizare a zonei pentru a putea recupera sau să salvam acest nuc”.

O sută de pomi au fost plantați la începutul lunii martie pe Aleea Nucilor din comuna Secusigiu, drum care făcea legătură între gara și centrul localității. 20 de nuci au fost însă distruși de indivizi necunoscuți.

Localnic: „Nucii ăștia din spate mai în vârstă i-am plantat în 1970 când am fost în clasa întăi și pentru că au îmbătrânit a trebuit scoși. Nu am crezut că gradul de neobrăzare în anul 2021 poate să fie la nivelul ăsta".

Localnic: „Plantezi un pom și este pentru mai multe generații nu numai pentru .... nu am cuvinte pentru că nu este frumos să zici cam ce sunt”.

Aleea cu Nuci este renumită în zonă și are o istorie care începe tocmai în 1916! Imaginea de acum e dezolantă...

Gheorghe Grad, primar: „Avem în vedere montarea de camere de supraveghere la nivel de comună dar momentan nu putem face aceste achiziții că nu avem bugetul, dar vom monta la nivelul comunei pe zonele circulate camere de supraveghere preventiv pentru că se întâmplă multe lucruri de genul ăsta

Două mii de lei au costat nucii plantați în martie, de către funcționarii primăriei.

Tags: arad, nuci,


VIDEO PROTVPLUS.RO