O tânără s-a filmat în timp ce înțepa prezervative într-un supermarket din Sibiu, apoi le-a pus pe raft. Tânăra a făcut videoclipul public pe TikTok, iar poliția s-a autosesizat.

În videoclip se poate vedea cum tânăra are o cutie de prezervative în mână din care scoate unul pe care îl înțeapă și spune „unul din trei, care sunt șansele”. Ulterior, aceasta pune cutia înapoi pe raft.

Poliția din Sibiu s-a autosesizat și a demarat o anchetă, însă tânăra nu a fost încă identificată. Până în momentul de față nu se știe ce pedeapsă va primi tânăra, însă cel mai probabil va fi vorba de o amendă.

Ca urmare a apariției pe rețelele de socializare a unui videoclip care înfățișează o tânără în timp ce ar deteriora produse dintr-un hipermarket din județul Sibiu, Compartimentul Relații Publice din cadrul I.P.J. Sibiu este abilitat să comunice următoarele: La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu s-a deschis o anchetă în vederea identificării persoanei în cauză și stabilirii situației de fapt pentru aplicarea măsurilor legale în consecință”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției din Sibiu pentru turnulsfatului.ro.

Reacția supermarketului

 

Supermarketul în cauza a trimis imediat o alertă internă în toate magazinele pentru verificarea suplimentară, cu maximă atenție, a integrității ambalajelor.

S-a realizat controlul tuturor produselor expuse la raft din categoria respectivă, în magazinul din Sibiu, în care a fost făcută filmarea. Am adăugat și mai multe afișe prin care rugăm clienții să anunțe angajații dacă găsesc un produs cu ambalaj deteriorat. Probabilitatea ca produsul să fi ieșit din magazin este foarte scăzută, deoarece atât casierii noștri, cât și clienții, sunt atenți la integritatea ambalajului produselor, în general, iar în cazul de față, specificul produsului face ca el să nu fie cumpărat dacă ambalajul este desigilat sau deteriorat. De altfel, la nivelul unui an, am casat cutii deteriorate de prezervative în valoare de peste 100.000 de lei. Suntem consternați că cineva a putut avea o astfel de idee, doar pentru a face audiență, și vă asigurăm că am demarat toate procedurile legale în acest sens. Siguranța și încrederea clienților sunt esențiale pentru noi, nu ne putem juca”, a transmis supermarketul.