Vedetă pop japoneză, abuzată sexual de un fan. Cum a găsit-o atacatorul

10-10-2019 20:48

ena matsuoka

Un bărbat din Japonia acuzat că a hărțuit și a abuzat sexual o tânără cântăreață pop le-a spus polițiștilor că a localizat-o prin reflexia din ochii ei, dintr-o poză postată pe internet.

Bărbatul a spus că a identificat imaginea stației de metrou în care se afla în ochii cântăreței, într-un selfie pe care l-a postat online, relatează BBC.

Atacatorul în vârstă de 26 de ani a așteptat în stație până când și-a văzut victima și a urmărit-o până acasă, au transmis autoritățile.

Cazul a inițiat o dezbatere în Japonia despre amenințarea hărțuirii online și despre riscurile pe care utilizatorii și le asumă când își „postează” viața.

Suspectul, Hibiki Sato, este acuzat că a urmărit-o pe femeie acasă noaptea, în data de 1 septembrie, și a molestat-o.

După ce a fost arestat, luna trecută, bărbatul le-a spus autorităților că este un mare fan al artistei, descrisă drept un „idol japonez” în vârstă de 21 de ani.

Suspectul le-a spus polițiștilor că după ce a mărit poza și a văzut imaginea locației, a folosit opțiunea de Vizualizare a Străzii din Google pentru a identifica stația de metrou.

Bărbatul a studiat de asemenea videouri pe care tânăra le-a filmat în apartamentul său, urmărind detalii precum poziția draperiilor și direcția luminii naturale pentru a încerca să determine etajul la care locuiește.

„Imaginile de înaltă calitate permit identificarea mai multor detalii, care pot ajuta la geolocalizare. Cu cât mai multe imagini sunt pe Google Street View, cu atât crește șansa să găsești o locație”, a spus Eliot Higgins, fondatorul site-ului de investigații Bellingcat.

„Chiar și cele mai mici detalii pot oferi multe informații despre locul în care o fotografie este făcută”, a adăugat acesta.

„Nu postați niciodată pe internet ceva ce un ați vrea să vadă șeful vostru, partenerul sau cel mai mare inamic”, a spus Higgins.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO