Unul dintre cei 5 supraviețuitori ai accidentului din Bacău, transferat cu un elicopter SMURD la București

Ultima actualizare: 26-07-2021 17:26

Unul dintre cei cinci supraviețuitori ai cumplitului accident rutier din Bacău a fost transferat luni cu un elicopter SMURD la București.

Este vorba despre un copil de 15 ani care a suferit răni severe și are mai multe organe grav afectate. În urma dezastrului de pe sosea au murit șapte oameni, printre care un bebeluş de trei luni, un băieţel de șapte ani și mama lor. Totul, după ce un microbuz a intrat brusc pe contrasens şi a lovit frontal un autoturism în care se afla o familie.

Luni dimineață, băiatul în vârstă de 15 ani, pasager în microbuz, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt Spitalul Județean Bacău: ”Cel mai grav este un copil de 15 ani care a fost cu probleme încă de la început, în sensul că medicii nu reușeau să îl stabilizeze. Acesta a fost și motivul pentru care a fost transferat la București. Risca să facă insuficiență multiplă de organe și cel mai bun loc unde i s-ar putea asigura tratament este la Spitalul Marie Curie."

Patru femei au fost ucise pe loc atunci când vehiculul s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism.

Din mașina cu volan pe dreapta, în care se afla o familie, au murit mama și doi copii. Tatăl și un băiețel de trei ani au fost grav răniți și sunt acum la Spitalul din Bacău.

Tragedia s-a petrecut duminică dimineață, la ora opt, pe Drumul Național 2, între Bacău și Adjud. Familia venea din Anglia în vacanță, în România. Mergea spre Suceava, la rude, când s-a ciocnit cu un microbuz care venea din direcție opusă.

A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Cei care au oprit la locul tragediei au crezut că șoferul mașinii cu volan pe dreapta ar fi procedat greșit în trafic.

Martor: "Nu am întâlnit asemenea incident. Neacordarea de prioritate, vizibilitate cu volanul pe dreapta, oboseală, drum lung, nu au făcut pauze în condus."

Martor: "Vin din concediu și puțin de neatenție. Le-ar fi bine să se oprească să-și vadă puțin de odihnă, neatenția, oboseala."

Polițiștii rutieri spun însă că datele strânse la fața locului arată altceva.

Cătălina Păduraru, purtător cuvânt IPJ Bacău: "Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că evenimentul rutier s-a petrecut pe sensul opus de mers al autoturismului opt plus 1 locuri. "

Când va fi posibil, anchetatorii îi vor audia și pe cei doi șoferi care au supraviețuit accidentului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO