Un ieșean căutat pentru 12 jafuri cere să nu fie extrădat pentru că are depresie. Răspunsul original al judecătorilor

Dată publicare: 29-03-2021 10:23
Dată actualizare: 29-03-2021 10:27


depresie

Un ieșean căutat de irlandezi pentru comiterea a 12 jafuri și fraude a cerut judecătorilor să nu fie extrădat pentru că e depresiv, iar predarea l-ar afecta și mai mult. Magistrații i-au respins solicitarea, spunând că, dimpotrivă, extrădarea l-ar ajuta.

Un tânăr de 27 de ani din Iași, căutat de autoritățile irlandeze pentru comiterea a 12 infracțiuni de jaf și fraudă, a cerut judecătorilor să nu fie extrădat pentru că suferă de depresie, scrie Ziarul de Iași.

Bărbatul pentru care Curtea Supremă irlandeză a cerut extrădarea este acuzat că a făcut parte dintr-o grupare infracțională organizată și a sustras în trei zile 16.800 de euro de pe cardul unei femei.

Ieșeanul a încercat să scape de extrădarea în Irlanda invocând probleme de sănătate, spunând că se tratează de doi ani pentru depresia severă de care suferă.

 

Judecătorii spun că extrădarea l-ar ajuta

 

„Abia de o lună şi jumătate şi-a reluat activitatea şi cursul normal al vieţii, astfel că predarea bruscă a acestuia l-ar afecta şi mai mult, putând recidiva starea de depresie. Acesta locuieşte împreună cu mama sa, fiind îndeaproape supravegheat de aceasta, aşa încât apreciază că nu există niciun risc de sustragere până la predarea efectivă, în cazul în care instanţa ar dispune acest lucru”, a declarat avocatul lui Gheorghiţă.

Judecătorii ieșeni au respins însă cererea, motivând că, dimpotrivă, menținerea lui într-o stare de incertitudine i-ar afecta și mai mult starea de sănătate și i-ar agrava depresia.

Astfel, Curtea de Apel Iași a dispus arestarea tânărului până la predarea către autoritățile irlandeze.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO