Cum să usuci hainele foarte repede fără uscător. Ai nevoie de un prosop

uscarea rufelor
Shutterstock

Pe măsură ce prețurile facturilor cresc din ce în ce mai mult, oamenii caută cele mai bune modalități de a usca rufele, fără a folosi uscătorul sau alte metode ce consumă curent.

Ei bine, există mai multe trucuri prin care puteți usca rufele fără să folosiți energie electrică.

După ce mașina termină ciclul de spălare, va trebui să selectați încă o dată un ciclu de stoarcere, pentru a scăpa de excesul de umiditate. Hainele vor fi scoase mult mai uscate din mașina de spălat. Totuși, aveți grijă, fiindcă această metodă poate șifona anumite țesături, cum ar fi bumbacul sau inul. De asemenea, este o idee bună să scuturați bine rufele odată ce le scoateți din mașină, pentru a nu rămâne cu încrețiri, scrie TheGuardian.com.

Cum să usuci hainele mai rapid - trucul cu prosop

Poate părea ciudat, însă înfășurarea hainelor într-un prosop este un mod foarte eficient de a elimina excesul de apă și de a economisi timp de uscare, fără costuri suplimentare. Iată cum trebuie să procedați pentru a vă usca hainele cu un simplu prosop, fără să mai fie nevoie de uscător:

· Alege un prosop dintr-un material absorbant, cum ar fi bumbacul sau microfibra. Cu cât prosopul absoarbe mai bine apa, cu atât va fi mai eficient în absorbția umidității din haine.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

· Înainte de a folosi prosopul, stoarce hainele cât de bine poți pentru a elimina cât mai multă apă din ele. Cu cât sunt mai puțin umede, cu atât prosopul va putea să absoarbă restul umidității.

· Pune hainele umede pe o suprafață plană, cum ar fi o masă sau un pat, și așază prosopul peste ele. Ulterior, la intervale regulate, rotește hainele și prosopul pentru a asigura o distribuție uniformă a umidității și pentru a permite prosopului să absoarbă cât mai multă apă.

· Dacă prosopul devine prea umed în timpul procesului de uscare, schimbă-l cu unul nou și continuă să rotești hainele peste prosopul proaspăt.

· Lasă hainele să stea pe prosop până când se usucă complet. Acest proces poate dura mai mult sau mai puțin în funcție de cât de multă umiditate trebuie să absoarbă prosopul și cât de umede sunt hainele inițial.

Alte metode de a usca hainele mai rapid

Cumpără un dezumidificator

Când există prea multă umiditate în aer, hainele nu se vor usca în mod corespunzător, chiar dacă sunt întinse, iar rezultatul poate fi un miros neplăcut de mucegai sau umezeală. Dezumidificatoarele pot ajuta la extragerea excesului de umiditate din aer și sunt recomandate pentru prevenirea condensului și a problemelor legate de umiditate. Costul unui dezumidificator cu un buget mai mic începe de la aproximativ 35 de lire sterline.

Trucul cu ventilatorul

Dacă doriți să vă îmbunătățiți timpul de uscare a hainelor în interiorul locuinței, unii oameni spun că ar trebui să puneți un ventilator de birou lângă uscător și să deschideți o fereastră sau două. Ventilatorul va ajuta aerul să circule și veți reuși să uscați hainele mai repede.

Greseli pe care le faci după ce speli rufele

După ce speli rufele, există o serie de practici pe care mulți oameni le ignoră sau le neglijează, iar acestea pot afecta calitatea și durabilitatea hainelor în timp. Una dintre greșelile comune este lăsarea hainelor în mașina de spălat pentru o perioadă prea îndelungată după terminarea ciclului de spălare. Acest lucru poate duce la formarea mirosurilor neplăcute sau chiar la apariția mucegaiului, din cauza stagnării umidității. Este important să scoți imediat hainele din mașina de spălat și să le pui la uscat sau să le întinzi pentru a evita aceste probleme.

De asemenea, folosirea excesivă a înălbitorului sau a balsamului de rufe poate fi o greșeală. În timp ce aceste produse pot părea benefice pentru împrospătarea și înmuierea hainelor, utilizarea lor în exces poate deteriora fibra țesăturii și poate cauza iritații pielii, în special pentru persoanele cu piele sensibilă.

O altă greșeală frecventă este uscarea excesivă a hainelor în uscătorul de rufe. Temperaturile ridicate și rotațiile rapide ale uscătorului pot deteriora fibra țesăturii și pot cauza micșorarea sau decolorarea hainelor. Urmează instrucțiunile de pe eticheta hainelor cu privire la uscare și folosește setările potrivite pentru tipul de țesătură. În plus, nu stoarce hainele prea tare înainte de a le pune la uscat, pentru a evita deteriorarea fibrelor.

De asemenea, amânarea călcatului hainelor poate fi o greșeală care poate duce la formarea de cute și pliuri permanente care sunt greu de îndepărtat. Călcarea hainelor imediat după ce s-au uscat poate ajuta la menținerea aspectului proaspăt și neted al acestora. Este important să urmezi instrucțiunile de pe eticheta hainelor cu privire la temperatură și să folosești un fier de călcat potrivit pentru tipul de țesătură.

Depozitarea necorespunzătoare a hainelor poate duce la deformarea și deteriorarea acestora în timp. Depozitează hainele în locuri uscate și bine ventilate, departe de lumina directă a soarelui și de umiditate excesivă. De asemenea, poți folosi umerașe sau alte accesorii de depozitare care să susțină forma hainelor și să prevină formarea de cute și pliuri.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
Un bărbat căruia medicii i-au dat câteva luni de viață a mai trăit 30 de ani după diagnostic. S-a mutat într-o Zonă Albastră
Un bărbat căruia medicii i-au dat câteva luni de viață a mai trăit 30 de ani după diagnostic. S-a mutat într-o Zonă Albastră

Când Stamatis Moraitis avea 66 de ani, medicii i-au spus că mai are de trăit între șase și nouă luni. O decizie pe care a luat-o i-a schimbat viața.

Floriile 2024: Mesaje și urări pentru sărbătoriții din această zi
Floriile 2024: Mesaje și urări pentru sărbătoriții din această zi

Cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale, în fiecare an, este sărbătorită Duminica Floriilor, marcând retrăirea momentului când Iisus Hristos a intrat în Cetatea Ierusalimului.

De ce se mănâncă pește de sărbătoarea Floriilor. Ce spune tradiția
De ce se mănâncă pește de sărbătoarea Floriilor. Ce spune tradiția

Cu o zi înainte de sărbătoarea Floriilor, piețele și păstrăvările au fost pline de oameni. Este a doua dezlegare la pește în postul Paștelui.  

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.