Trei familii au rămas fără locuințe în urma unui incendiu izbucnit în localitatea Români din județul Neamț. Focul a izbucnit de la câteva gunoaie incendiate chiar de unul dintre păbugiți, iar vântul puternic a purtat scânteile spre o câpiță de fân.

Pompierii și localnicii s-au chinuit ore bune să stingă vâlvătaia.

Proprietarul care a dat foc gunoaielor susține că a supravegheat flăcările, dar scânteile au fost purtate de vânt.

Proprietar: Am stat lângă el, dar a sărit o scânteie aici că era fânăria şi s-a aprins deodată.

Reporter: Aţi mai apucat să faceţi ceva?

Proprietar: Am apucat doar să scoatem animalele din grajd, atât.

A greblat de la animale şi a dat foc, dar bătea vântul şi a luat foc. Era o fânarie mare şi a luat foc. Aici a fost garajul băiatului, a ars tot ce a avut înăuntru, dincoace a fost foişorul de la fântână”, a spus un vecin.

Flăcările s-au extins la alte două case.

S-au salvat casele din jur cu un mare ajutor din partea pompierilor de la Buhuşi care au fost prompţi fiind mai aproape. I-a sunat un prieten care lucrează la primărie având numarul lor şi într-un sfert de oră au fost aici altfel era mult mai grav!”, spune un alt vecin.

Incendiul se manifesta la doua imobile generalizat şi la un adăpost de animale şi un garaj. Cauza probabilă de producere a evenimentului o reprezintă focul deschis”, a declarat ISU Neamț.

Vecinii au sărit în ajutorul familiilor rămase fără un adăpost în plină iarnă.

Oamenii dorm pe la vecini. O să tăbărască lumea să îi ajute care încotro cu ce o să poată, care cu un bănuţ, care cu o grindă, care cu un căprior. Suntem o comunitate şi cât o mai ajuta şi primăria”, a transmis un vecin.

Era ceva de nedescris. Dacă nu era aia să ţină dos şi cu asta bătrânească care a ars mai greu că e din chirpic, de-abia am scos bătrânii din casă să nu îi prindă că era fum era greu”, a spus un alt vecin.

După ani de zile petrecuţi la muncă în străinatate familiile sunt nevoite acum să o ia de la început.