Terapie prin echitație. Mai multe familii au luat parte la un concurs de călărit

21-10-2019 08:30

Concurs inedit de echitaţie în Alba, unde zeci de părinţi au luat locul terapeuţilor şi au făcut echipă cu prichindeii lor.

 Probele au fost diverse şi au pus la încercare îndemânarea şi capacitatea participanţilor de a struni un cal.

Copiii şi părinţii care şi-au unit forțele s-au străduit să facă față provocărilor. Iar caii au jucat un rol important în competiţia organizată la centrul de echitaţie din Leorintz, judeţul Alba.

Părinte: "Am participat la o probă în familie care nu îi bucură doar pe copii, dar şi pe noi. A fost o probă oarecum de îndemânare. A trebuit să lovească cu crosa nişte mingi, la coş şi în tot parcursul acesta trebuie să fie însoţiţi de părinţi."

În cadrul concursului, părinţii au luat locul terapeuţilor, care îi ajută pe cei mici să se dezvolte armonios şi să aibă încredere în ei.

Un alt părinte: "Am condus calul sau în unele momente ne-a condus calul pe noi. E o provocare şi cu siguranţă ceea ce fac terapeuţii pentru copiii noştri este extraordinar."

Mama unei concurente: "Tot ce a contat a fost că am putut să fiu alături de ea. Am o satisfacţie, un sentiment de fericire."

Csilla Balogh, organizator: "Vrem ca prin organizarea acestei zile să crească această relaţie pe care o au părinţii şi copiii. Au preluat rolul de terapeut şi s-au bucurat copiii că sunt ajutaţi de părinţi."

Terapia asistată de cal vine şi în ajutorul copiilor cu Sindrom Down sau care suferă de despresie, autism ori hemipareză.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO