Televiziunea de stat din Rusia are un prezentator robot. Reacția publicului

Ultima actualizare: 18-04-2019 21:54
prombot
Prombot

Postul național de știri din Rusia, Rossiya 24, are un prezentator robot.

Alex, așa cum a fost numit de creatorul său, inginerul Alexei Iujakov, a stârnit deja numeroase controverse în rândul telespectatorilor săi, fiind suspectat că ar fi folosit pentru propagandă politică, scrie BBC.

Robotul nu are mâini și picioare, are capul confecționat din silicon și seamănă izbitor de mult cu Iujakov. Compania producătoare, Prombot, a anunțat că în timp, Alex va primi și membrele superioare și inferioare.

Construirea robotului a început în 2017 și ar trebui să se încheie la finalul anului 2019, potrivit Prombot. Potrivit companiei, Alex a costat mai mult de 12.000 de dolari, iar după finalizarea sa alți 12 umanoizi vor mai fi construiți.

Reprezentanții postului TV au declarat că aproape toate piesele din componența lui Alex provin din Rusia. Alex a prezentat deja câteva materiale pe tema agriculturii, tehnologie nucleară și economie.

Criticile nu au întârziat să apară. Opoziția acuză faptul că robotul este doar o unealtă pentru propagandă politică, în timp ce o parte din telespectatori critică înfățișarea sa destul de primitivă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO