Craiova a intrat în atmosfera sărbătorilor de Paște. Copacii au fost îmbrăcați în mii de luminițe, iar zeci de felinare luminează magic în fiecare noapte.

Totodată, ajutoarele iepurașului au montat în centrul orașului zeci de căsuțe, unde comercianții din toate colțurile țării își laudă produsele.

Nici copiii nu duc lipsă de activități. Ei pot să participe la ateliere de pictură, aranjamente florale sau la cele pentru decorațiuni de Paște.

În Piața Mihai Viteazul, cei mici petrec ore bune în atelierele de creație. Iepurași, ouă sau diferite animăluțe din lut sunt personalizate de către cei mici. Așa că pleacă acasă cu o amintire unică.

Noi le oferim culori după ce își aleg produsul, le punem șorțulețe și după ce termină le dăm cu lac și sclipici, depinde cum vor ei”, a spus un comerciant.

Peste 35 de comercianți îi vor ademeni pe vizitatori cu produse tradiționale pentru toate gusturile și buzunarele. De la brânză și carne de oaie, la turtă dulce sau chiar țesături de lână.

Pe cei mici ca și pe cei mai mari vrem să îi îndulcim cu o turtă dulce produsă de noi la Pitești, un ou din turtă dulce cu Hristos a Înviat, Paște fericit”, a spus un alt comerciant.

Nici un vizitator nu trece cu indiferență pe lângă căsuțele cu bunătați.

Am degustat un lolly waffle, este foarte bun, nici nu mă așteptam și ne mai uitam. Acum am intrat în târg”, a spus un vizitator.

Pentru cei care vor să facă mișcare, părculețul din zona Catedralei Sf. Dumitru este scăldat în zeci de luminițe. Spațiul urban a fost revitalizat în așteptarea sărbătorilor Pascale.

„”,Este foarte frumos, ne simțim bine, orașul nostru este frumos și mai ales acum în zilele astea de sărbătoare suntem impresionați”, a spus o vizitatoare.

Târgul de Paşte din Cetatea Băniei va fi deschis până pe 25 aprilie.