Târg cu produse de sezon și mâncare tradițională la Iași. Evenimentul, organizat de profesorii și studenții de la USMV

×
Codul embed a fost copiat

Zeci de producători și-au dat întâlnire la Iași, unde îi așteaptă pe clienți cu fructe și legume de sezon. Dar de pe tarabe nu lipsesc preparatele tradiționale.

Se la preparate din carne până la diferite soiuri de dulcețuri, toate au fost pregătite cu atenție de profesorii și studenții de la Universitatea Științele Vieții din Iași, care au și organizat târgul.

Profesoară: „O branza semi-maturată, un sortiment împrumutat de la italieni. Am obținut produse foarte bune, mai ales ca facem totul natural”.

Li s-au alaturat si multi absolventi, care s-au intrecut in oferte.

Reporter: „Ați învățat la USMV secretele acestei meserii?”

Citește și
targ
Produse locale și preparate tradiționale de sezon, prezente șa un târg în Bistrița. „M-am uitat la calitate, nu la preț”

Claudiu Grosu, inginer: „O parte din secrete, da. Mi-am gasit menirea.”

Elena Pavăl, producător: „Ne mândrim ca avem propria reteta de ciocoloată cu stevia. Dacă vorbim de batonul acesta de cereale cu stevia s-a muncit 6 luni la obtinerea acestei rețete.”

Iar pofticioșii nu au întârziat să apară.

Reporter: „Dumneavostră ce v-ati cumpărat?”

Participantă la târg: „Fructe și acum ne uităm la un sac de pleurotus”.

Claudiu Doboș, producător: „Avem pentru cei care nu au timp suficient pleurotus gata gătit. Este gata de consum sau poate fi pus in alte preparate”.

Gerard Jităreanu, rector USV: „Este o mare bucurie să vedem absolvenți din diverse generații, în diverse trepte de dezvoltare a carierei lor, prezenți aici”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
În Parcul Titan din București a început un târg unde oaspeții regăsesc aromele toamnei. Serile se încheie cu spectacole
În Parcul Titan din București a început un târg unde oaspeții regăsesc aromele toamnei. Serile se încheie cu spectacole

Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. În Parcul Titan din București s-a dat startul unui târg unde oaspeții regăsesc aromele toamnei.

Produse locale și preparate tradiționale de sezon, prezente șa un târg în Bistrița. „M-am uitat la calitate, nu la preț”
Produse locale și preparate tradiționale de sezon, prezente șa un târg în Bistrița. „M-am uitat la calitate, nu la preț”

Dacă nu v-ați făcut încă provizii pentru iarnă, puteți să treceți pe la târgul „Toamna Bistrițeană”.

 

Târg cu mâncare tradițională și produse bio la poalele munților Gurghiu: „Toate sunt deosebite, le-am gustat pe toate”
Târg cu mâncare tradițională și produse bio la poalele munților Gurghiu: „Toate sunt deosebite, le-am gustat pe toate”

La poalele munților Gurghiu din județul Mureș ne ademenesc în acest weekend oale cu mâncare aburindă, brânzeturi, mezeluri, legume, fructe proaspete ori sub formă de gem.

Recomandări
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova trasmite joi dimineaţă că în zonele montane ninge viscolit, fapt ce îngreunează acţiunile de deszăpezire.

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an 2026 extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”
Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an 2026 extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”

Nadia Comăneci, cel mai titrat sportiv român la Jocurile Olimpice, a postat în social media un mesaj de Sărbători, în care menţionează faptul că urmează un an olimpic.

 

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.