Situație neobișnuită în Pitești, unde au fost văzute 2 berze. Frigul le poate fi fatal

Ultima actualizare: 09-01-2020 09:08

Situație inedită într-un cartier marginaș din Piteşti.

Două berze, mama și puiul, au devenit atracţia zonei și asta pentru că oamenii nu sunt obişnuiti să le vadă în această perioadă la noi în ţară. În acest anotimp ele ar trebui să fie în țările calde.

Localnicii se tem, însă, că păsările nu vor mai rezista mult, dacă nu sunt luate şi duse la caldură, pentru că în ultimele două nopţi, în Piteşti au fost minus nouă grade Celsius.

Berzele vin în fiecare vară în oraș, dar toamna obișnuiau să plece spre țările calde. Anul acesta, însă, o barza și puiul ei au rămas în cuib, iar cei din zonă spun că s-au obișnuit și păsările cu ei și ei cu berzele, care fac acum parte din peisaj.

Reporter: „De când sunt berzele astea aici, la voi pe stradă?”

Tânăr: „Din vara trecută.”

Reporter: „Dar de ce crezi că n-au plecat ?”

Tânăr: „Nu știu, s-au acomodat aici, cu noi. Păi, sunt ale familiei !"

Băiat: „Cred că au îmbătrânit, de n-au mai plecat. N-au mai putut. Cred că s-au acomodat aici.”

În urmă cu câteva zile, când au văzut că temperaturile scad simțitor, locuitorii au sunat la 112 și au cerut ajutorul pompierilor. Păsările s-au speriat, însă, de lumina puternică a proiectoarelor militarilor și au zburat.

Bărbat: „După ce au venit pompierii, au ridicat scara, s-au chinuit oamenii să prindă berzele și pe cea de aicea și pe cea de acolo și n-au reușit, au fugit.  Poate se găsește altă metodă, să vină să le ia, că nu mai rezistă mult. Vă spun că nu mai rezistă! Uitați-vă și dumneavoastră în ce situație arată! Două zile la rând a fost numai nouă grade. Minus!"

Tot oamenii spun că barza-mamă a rămas aici și nu a zburat spre țările calde, întrucât puiul ei nu era pregătit de zbor, când au plecat stolurile.

Bărbat: „Cea de aicea este mama, barza. Și în partea ailaltă e puiul. Și mama-barză nu a plecat din cauza puiului, vă spun sigur asta.”

Oamenii cer ajutorul oricui ar putea lua berzele să le ducă undeva, la adăpost, unde să treacă de iarnă. Se tem că dacă acestea vor mai rămâne câteva zile în frig vor muri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO