Sfinții Mihail și Gavriil 2023. Cele mai inspirate mesaje și urări pentru cei care sărbătoresc ziua onomastică

mihail si gavriil
Shutterstock

Miercuri, 8 noiembrie 2023, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil. Descoperă cele mai frumoase mesaje pe care le puteți trimite persoanelor dragi care își sărbătoresc onomastica în această zi specială.

În fiecare an, credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil la începutul lunii noiembrie. Acești doi arhangheli sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri și călăuze ale sufletelor pământenilor în drumul lor spre Rai. Ei ocupă un loc special în tradiția creștină.

Sfinții Mihail și Gavriil, sărbătoriți pe 8 noiembrie

În credința populară, Sfinții Mihail și Gavriil sunt percepuți ca ființe divine, mereu prezente în viața oamenilor, având grijă să curețe sufletele acestora pentru a putea ajunge în Rai. Sunt considerați primii îngeri intermediari între Divinitate și oameni, fiind protectori ai multor categorii sociale.

Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil are loc în fiecare an pe 8 noiembrie. În această zi, se aprind lumânări pentru cei decedați și pentru cei în viață. Deși este numită după cei doi arhangheli, sărbătoarea este dedicată tuturor puterilor cerești fără trupuri, conform Crestinortodox.ro.

Pe 8 noiembrie, considerată ziua îngerilor, se desfășoară o serie de ritualuri tradiționale care datează încă din primele secole ale Creștinismului. În timpul Sfintei Liturghii, credincioșii pun haine în calea preoților, iar aceștia trec peste ele, transmițând astfel harul divin pentru vindecarea și sfințenia celor care le vor purta.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

După slujba religioasă, preoții rostesc rugăciuni de dezlegare pentru cei prezenți în biserică, apoi se dezbracă de veșmintele preoțești și le acoperă pe credincioși cu ele, într-un gest simbolic de protecție împotriva bolilor fizice și mintale.

La ieșirea din biserică, credincioșii pot primi cozonac şi vin, în cinstea arhanghelilor.

Mesaje frumoase de Sf. Mihail și Gavriil

· În această zi specială, când Sfinții Mihail și Gavriil ne aduc bucurie și lumină, îți doresc să simți dragostea și căldura celor dragi în fiecare clipă. La mulți ani plini de fericire și împliniri!

· Cu ocazia sărbătorii numelui tău, îți trimit cele mai sincere urări de sănătate, noroc și zile senine. Fie ca fiecare pas pe care îl faci să te apropie de visele tale și să-ți aducă împlinirea dorințelor. La mulți ani!

· De Sfântul Mihail și Gavriil, îți doresc o seară magică, înconjurată de cei dragi și de bucurii nemărginite. Fie ca fericirea să te însoțească mereu și să-ți lumineze calea în viață. La mulți ani!

· În această zi sfântă, când Sfinții Mihail și Gavriil veghează asupra noastră, îți trimit cele mai calde gânduri și urări. Să ai parte de o zi minunată, plină de iubire, armonie și împliniri. La mulți ani!

· La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavriil! Fie ca această zi să-ți aducă toată bunătatea și iubirea din lume, iar fiecare pas pe care îl faci să fie însoțit de noroc și succes. Să fii fericit și împlinit mereu!

· Cu ocazia numelui tău, îți doresc să ai parte de o viață plină de bucurii și împliniri. Fie ca fiecare zi să-ți aducă motive de zâmbet și sănătate de fier. La mulți ani, Mihaela/Mihai/Gabriel/Gabriela!

· Dragă Mihai, cu ocazia zilei tale de nume, îți trimit cele mai frumoase urări. Să ai parte de multe momente speciale, de dragoste și de realizări pe măsură. La mulți ani cu bucurie și împliniri!

· De ziua numelui tău, îți doresc să fii înconjurat de cei dragi și să simți căldura sufletelor lor. Fie ca această zi să fie doar începutul unei călătorii pline de fericire și împliniri. La mulți ani!

· La mulți ani de Sfinții Mihail și Gavriil! Îți doresc să ai parte de multă sănătate, fericire și împliniri în fiecare zi. Să rămâi mereu tânăr în suflet și să zâmbești la fiecare răsărit de soare. Fie ca viața ta să fie plină de bucurii!

· Cu ocazia acestei zile speciale, îți urez să ai parte de o petrecere minunată alături de cei dragi. Fie ca fiecare clipă să fie presărată cu zâmbete și amintiri frumoase. La mulți ani!

Urări haioase de Sf Mihail și Gavriil

· Să ai un an plin de miracole, dar nu te aștepta ca miracolul să fie faptul că vei găsi mereu telecomanda pierdută! La mulți ani, Mihai!

· La mulți ani, Gabriel! Îți doresc să fii mai puternic decât dorința de a deschide frigiderul în fiecare oră!

· La mulți ani, Mihaela! Îți doresc să fii la fel de norocoasă precum cineva care găsește mereu loc de parcare în fața casei!

· Să ai succes în tot ceea ce faci, chiar și când încerci să faci un tort care să arate ca în reclame! La mulți ani, Gabriela!

· La mulți ani, dragul meu! Îți doresc să fii la fel de motivat în tot ce îți propui ca și când ai auzi cuvântul „pizza”!

· La mulți ani! Să ai mereu parte de zile senine și de multă ciocolată, fără să-ți pese de kilogramele în plus!

· La mulți ani, Mihai! Să ai mereu cheia care deschide ușile închise, mai ales când ești grăbit!

· Să ai mereu parte de zile însorite și de momente de relaxare la fel de lungi ca pauza de prânz! La mulți ai!

· La mulți ani, Gabi! Îți doresc să fii la fel de fericit ca și când ai găsi o pereche de șosete pierdute!

· La mulți ani! Să te bucuri de toate momentele frumoase din viață așa cum te bucuri de un tort delicios - cu poftă și fără regrete!

Ce nume se sărbătoresc în această zi

Potrivit statisticilor, peste 1.300.000 de români poartă aceste nume, dintre care 592.114 sunt femei și 744.483 sunt bărbați. Cele mai populare derivate ale acestor nume sunt Mihai, Mihaela, Gabriel și Gabriela.

Pe lângă acestea, există și alte derivate ale numelor Mihail și Gavriil care sunt sărbătorite în data de 8 noiembrie, când este sărbătoarea Sfinților Arhangheli.

Aceste nume sunt: Mihail, Michi, Mişa, Mihăiță, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Mikael, Mikaela, Gabi, Găbiță, Găbița, Gavriil și Gavrilă. Toți cei care poartă aceste nume își sărbătoresc onomastica în această zi.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
Românii cu nume de flori și-au cinstit prietenii. Cluburile și terasele din Centrul Vechi au fost pline. „O viață avem”
Românii cu nume de flori și-au cinstit prietenii. Cluburile și terasele din Centrul Vechi au fost pline. „O viață avem”

Duminică îi sărbătorim pe cei aproape 1,8 milioane de români cu nume de flori. Unii au început mult mai devreme petrecerile, iar cluburile și terasele din Centrul Vechi au fost pline.

 

Florii 2024. De ce e bine să auzi broaștele cântând în această zi. Tradiții și obiceiuri în Duminica Floriilor
Florii 2024. De ce e bine să auzi broaștele cântând în această zi. Tradiții și obiceiuri în Duminica Floriilor

Floriile se mai numesc și Duminica Patimilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim. Acestea se sărbătoresc întotdeauna înainte cu o săptămână de Paște. Anul acesta, Floriile se vor sărbători pe data de 28 aprilie 2024.

Un bărbat căruia medicii i-au dat câteva luni de viață a mai trăit 30 de ani după diagnostic. S-a mutat într-o Zonă Albastră
Un bărbat căruia medicii i-au dat câteva luni de viață a mai trăit 30 de ani după diagnostic. S-a mutat într-o Zonă Albastră

Când Stamatis Moraitis avea 66 de ani, medicii i-au spus că mai are de trăit între șase și nouă luni. O decizie pe care a luat-o i-a schimbat viața.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin
Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin

Forţele de apărare ucrainene au respins, sâmbătă, 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.