Scrisoarea emoționantă a unei mame, redactată în memoria persoanei care i-a donat inima: „Este un miracol de Crăciun”

Ultima actualizare: 28-12-2021 12:58
nicolette
Daily Mail

O mamă a redactat o scrisoare emoționantă persoanei care, anul trecut de Crăciun, i-a donat inima sa, acesta fiind „cel mai tare cadou” pe care l-a primit vreodată.

Nicolette Somers, în vârstă de 30 de ani, din Detroit, Michigan, a fost diagnosticată cu cardiomiopatie peripartum - o formă rară de insuficiență cardiacă congestivă - în luna octombrie.

Inițial, medicii au sperat că vor putea să o trateze pe Nicolette, însă, în final, i-au transmis că va fi necesar un transplant de inimă, altfel riscă să nu își mai vadă copilul crescând.

I s-a spus că așteptarea pentru transplant poate fi și de 11 luni, dar, nouă zile mai târziu, un donator a fost găsit pentru ea, operația având loc pe 20 decembrie 2020. Nicolette a petrecut următoarele trei săptămâni în spital, scrie dailymail.co.uk.

Femeia a pierdut primul Crăciun din viața fiului ei, însă filmările cu el în ținute festive au bucurat-o cât timp a fost în spital.

Anul acesta, Nicolette a petrecut cum se cuvine primul Crăciun alături de soțul ei Mark și de fiul lor Beckett. Tot cu ocazia sărbătorii, femeia a redactat o scrisoare emoționantă de mulțumire adresată donatorului ei.

Nicolette nu cunoaște trecutul acestuia, dar speră să îi poată întâlni la un moment dat familia pentru a le mulțumi.

„Datorită gestului tău de a deveni un donator de organe, ai dăruit cel mai frumos cadou pe care cineva ar putea să îl primească. Mi-ai dăruit darul vieții. Datorită ție pot face parte din viața fiului meu și îi voi povesti mereu despre străinul care i-a dat mamei sale o nouă inima și i-a salvat viața. Mă gândesc la tine zilnic și sper că te fac mândru”, a scris Nicolette în prima parte a scrisorii.

„Crăciunul trecut am primit cadoul superm - darul vieții. Fără el nu aș fi putut să-mi privesc fiul crescând. Voi fi mereu recunoscătoare gestului tău și familiei tale. Ca eu să-mi pot trăi viața, altcineva a trebuit să și-o sfârșească și este atât de greu pentru mine să știu asta, dar încerc pe cât posibil să profit de toate oportunitățile pe care viața mi le oferă. Chiar s-a simțit ca un miracol de Crăciun pentru mine”, a mai scris Nicolette.

În iulie 2020, femeia a născut primul ei copil, pe Beckett, după o sarcină ușoară. În prima lună, totul părea să fie în regulă, dar în septembrie, Nicolette a început să aibă probleme de respirație.

„Îmi foloseam fiecare gram de putere doar ca să mă ridic de pe canapea - eram complet secată. Simțeam cum corpul meu renunță la mine”, a mărturisit femeia.

Aceasta a decis să meargă la medic, iar în luna octombrie a aflat care este, de fapt, problema. Cinci zile mai târziu a fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă. În urma mai multor analize, Nicolette a fost diagnosticată cu cardiomiopatie peripartum. Medicii i-au explicat că această boală a căpătat-o în timpul sarcinii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO