Pentru zeci de familii din toată țara, Crăciunul a însemnat o bucurie în plus. Au primit în viața lor un copilaș

Ultima actualizare: 25-12-2021 19:34

Au primit în viața lor un copilaș, iar tradiția spune că bebelușii născuți în noaptea de Ajun sunt norocoși.

La Maternitatea Bega din Timișoara s-au născut azi-noapte 3 băieți sănătoși, iar mamele abia așteaptă să plece cu ei acasă și să sărbătorească acest moment important.

David Alexander s-a născut aseară, în Ajun, la 23 și 15. Are 3,1 kilograme și a primit nota zece din partea medicilor.

Mămica, o tânără de 21 de ani, este la prima naștere. Alexander s-a grăbit puțin, așa că venirea lui pe lume chiar în ajun a fost o surpriză pentru ea.

Ariana Todoran, mama lui Alexander:E cel mai frumos cadou de Crăciun, într-adevăr. Toată lumea a primit cadou de Crăciun anul ăsta, dar ăsta e cel mai deosebit. E bine, mi l-au adus astăzi de dimineață. Acum s-a trezit, a dormit până acum, a fost cuminte."

Ramona a născut în dimineața zilei de Crăciun. Pentru ea, Arian Cristian este al doilea copil. Și el a fost o surpriză. În timpul controalelor de pe perioada sarcinii, fătul a stat mereu cu spatele, astfel că medicii nu și-au dat seama dacă este băiat sau fetiță.

Ramona Vincu, mama lui Cristian:Sunt foarte fericită că l-am născut în ziua de Crăciun. M-am așteptat să nasc ieri, dar a venit azi. Experiența nașterii a fost mai grea cu ăsta, decât cu celălalt, pentru că celălalt era mai mic în kilograme."

De ieri, până astăzi la prânz, la Maternitatea Bega din Timișoara s-au născut în total opt copii, toți sunt perfect sănătoși. Și norocoși, după cum spun medicii.

Cristina Serbescu, medic specialist Maternitatea Bega:
Ne face foarte mare plăcere să livrăm asemenea cadouri de Crăciun. Credem că copii născuți în seara de Ajun sau în ziua de Crăciun sunt mult mai norocoși.

Și la Maternitatea Odobescu din Timișoara s-au născut, de ieri și până astăzi la prânz, nouă copii.

Trei minuni au intrat și în viețile unor părinți din Gorj. Pruncii, doi băieței și o fetiță, au venit pe lume la Maternitatea Spitalului Județean din Târgu Jiu, de ieri, până astăzi la prânz. Cristian este unul dintre ei. Are 3 kilograme 300 și este sănătos tun.

Din Brașov, opt spiriduși au topit internetul. Asistentele de la secția de Neonatologie a Maternității Brașov i-au gătit de sărbătoare și i-au pozat pe bebelușii care s-au născut de Ajun pentru ca părinții să aibă această amintire din primele zile de viață. Moș Crăciun a adus și un cadou secției: 64 de pătuțuri de ultimă generație pentru nou-născuți.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO