Ultima lună de primăvară vine cu vreme însorită, poftă de viață și de noi experiențe. În satele transilvănene a început sezonul de brunch-uri, unde oaspeții se bucură de hrană proaspătă, pe acorduri de violoncel.

Nelipsite sunt și drumețiile prin pădurile înverzite, iar atmosfera idilică îmbie vizitatorii să revină de-a lungul întregului sezon cald.

Minunatul loc din satul Sibiel, mângâiat de soare, este imaginea perfectă a primăverii. Oameni care fug de forfota orașelor caută aici liniștea și gustul naturii.

David Vlădășcău, chef:În general, ne-am axat pe culori, pe flori, pe gusturi, pe texturi foarte frumoase, mătăsoase și totodată venite dintr-o altă gamă de gusturi: am folosit ghimbir, cepșoara, enibahar, tot felul de combinații poate puțin mai trăsnite.

Toate simțurile sunt mângâiate, așa că aromele vin la pachet cu acordurile unui violoncel.

Fernandez Makcim Samodaiev, violoncelist:O acustică naturală extraordinară și ne-am focusat cu publicul împreună să ascultăm muzica așa cum este: un fenomen. Fără să avem așteptări, fără să încercăm să o înțelegem. Ascultăm pur și simplu sunetul.

Atmosfera prânzului deosebit devine deseori molipsitoare. Oaspeții sunt de-a dreptul încântați. Niciunde nu s-au simit mai aproape de frumusețea simplă a naturii.

Tânără: Toate elementele astea din natură s-au transformat în mâncarea ce tocmai am mâncat-o. E ceva absolut senzațional, de viață.

Turist irlandez: Muzica ne deschide simțurile, ne face să fim mai conștienți de ceea ce e în jurul nostru iar acum când totul în jur se trezește, mugurii se deschid, vremea devine mai caldă.

Reporter: Călătoria asta gastronomică în acest meniu floral, cum a fost?

Turist:Minunată, colorată și plină de gust, când vezi atât de multe culori în farfurie și așa de bine asortate, simți că ceea ce mănânci este într-adevăr viu și floricelele, a fost grozav.

Tânără: Mi se pare că locurile astea și evenimentele de genul ăsta apelează cumva la toate simțurile și te scot un pic din zona de confort în ideea în care cineva îți aduce aminte că muzica se simite, nu se ascultă.

O drumeție prin pădurile de lângă sat face ziua perfectă. Weekedurile care urmează promit noi experiențe de acest fel în satele din jurul Sibiului, iar prețurile sunt accesibile. Un prânz muzical interactiv costă 175 de lei.