Românii au luat cu asalt restaurantele și cofetăriile în ultima zi din an. Ce au comandat pentru masa de Revelion
În ultima zi din an, forfota din magazine s-a mutat în fața restaurantelor și a cofetariilor, unde mulți români au venit să-și ridice comenzile pentru a avea masa de Revelion completă.
Oamenii au stat la coadă la cele mai multe băcănii și cofetării din țară.
Reporter: „Ce ați cumpărat? Ce ați luat?”
Client: „Ce cumpără tot românul! Mâncare apă, suc, vin, nelipsitul vin. Sunt mici completări, de fapt, un căruț întreg (râde). Sper că le-am luat pe toate, că altfel mânânc bătaie acasă!”
Mașinile din jurul băcăniilor și centrelor comerciale s-au umplut rapid în vineri dimineață. Cu pungile pline de bunătăți, oamenii alergau dintr-un magazin în altul.
Dintr-un restaurant cu specific pescăresc au fost ridicate zeci de comenzi.
Ultimele comenzi s-au livrat și din băcănii. Câteva zeci de persoane s-au așezat la rând să-și ridice comandă și într-o cofetărie. Prăjiturile, torturile și cozonacii ajung inclusiv în America de Nord. Forfotă a fost și în piețe.
Și în anii trecuți, oamenii ocupați și puțin mai comozi își comandau mâncarea pentru sarbatori. După doi ani de pandemie, însă, cele mai multe mese de Crăciun și Revelion au fost umplute de la distanță. Comenzile online au explodat, iar curierii au fost printre cei mai solicitați angajați ai anului. Doar în primele șapte luni ale anului, companiile de curierat au avut peste o sută de milioane de livrări.