România devine groapa de gunoi a altor țări. Zeci de tone de deșeuri au ajuns în Portul Constanța

Ultima actualizare: 11-01-2022 18:04

România devine un tot mai mare importator de gunoaie provenite din alte țări. O arată capturile făcute de autoritățile din Portul Constanța.

Doar marți au fost găsite 77 de tone de deșeuri din Canada, trecute în acte drept haine second-hand. Cele trei containere ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Mureș.

Vameși, polițiști de frontieră și comisari de la Protecția Consumatorului au fost martori la deschiderea celor trei containere.

În loc de haine second-hand, anchetatorii au descoperit produse care nu mai puteau fi folosite, cu alte cuvinte, deșeuri.

Cele 77 de tone de reziduuri ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Mureș.

Potrivit anchetatorilor, pentru un singur container exportatorul plătește, în funcție de dificultatea de reciclare, între 10.000 și o sută de mii de euro.

Acum însă, compania din Mureș va fi cercetată, iar gunoaiele vor fi trimise înapoi în Canada.

Este doar unul dintre zecile sau chiar sutele de containere cu gunoi care au fost descoperite de autoritățile din Constanța.

Procurorii chiar au atras atenția că țara noastră se va transforma într-o groapă de gunoi mondială dacă nu se vor lua măsuri.

Tocmai de aceea, autoritățile solicită modificarea legislației și intezicerea totală a importurilor de deșeuri de orice natură, dar și confiscarea veniturilor firmelor celor care nu au autorizație de mediu pentru neutralizare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO