Român prins în Londra cu 1 milion de lire false și cu un pistol cu care trăgea cu bani în stripteuze

Ultima actualizare: 30-12-2021 18:06
Roman
Met Police

Un român din Marea Brianie, care a fost achitat pentru un jaful de 25 de milioane de lire sterline din locuința Tamarei Ecclestone, riscă acum să ajungă în închisoare pentru că deținea bani falși în valoare de un milion de lire sterline.

Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat pe aeroportul Heathrow, din Londra. Avea cu el gențile Louis Vuitton furate din casa ficei lui Bernie Ecclestone. Maia vea asupra sa și un ceas Tag Heuer, care îi aparținea fostului fotbalist Frank Lampard, care a fost furat din casa acestuia de o bandă de hoți din Europa de Est, relatează Daily Mail.

Savastru a ascuns banii falși în casa unui prieten, din estul Londrei, și apoi a plecat spre aeroport, urmând să plece în Japonia. Banii erau în bancnote de 200 de euro și 50 de lire sterline și erau ambalați astfel încât să nu se poată observa din prima că sunt falși.

Poliția a recuperat și un pistol special, care poate fi încărcat cu bancnote pentru împrăștia apoi numerarul. Avocatul românului a spus este vorba despre un accesoriu popular în cluburile de striptease japoneze, de unde clientul său tocmai se întorsese, din vacanță.

„În posesia sa se afla un pistol roșu de jucărie, cu care poți trage cu bani. Astfel de lucruri se găsesc în cluburile de striptease din Tokyo”, a declarat avocatul Adam Kane.

Savastru nu le-a dat polițiștilor nicio explicație pentru bancnotele contrafăcute, dar a fost găsit vinovat pentru deținerea de bancnote false, în urma unui proces la Isleworth Crown Court. Românul care abia a fost eliberat după ce a petrecut aproape un an în închisoare pentru implicarea sa în ”jaful secolului” va fi judecat pe 10 februarie 2022 pentru posesie de bani falși.

Acesta își va afla pedeapsa în acest dosar pe 10 februarie.

Alături de mama sa, prostituata Maria Meșter, de 47 de ani, Sorin Marcovici, de 53 de ani și Alexandru Stan, de 49 de ani, barmanul Emil Bogdan Savastru a făcut parte din echipa de sprijin a grupării care a furat bani și bijuterii de aproape 30 de milioane de euro din casele mai multor VIP-uri.

Hoții au spart casele Tamarei Ecclestone, a lui Frank Lampard, dar și a defunctului patron de la Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabh, care era păstrată neatinsă, în semn de omagiu, de către familia lui.

Românul le-a spus judecătorilor că geanta Louis Vuitton și ceasul Tag Heuer i-au fost lăsate de hoți în semn de apreciere pentru serviciile sale.

Savastru a mai zis că a aflat de spargeri abia după ce a căutat pe Google ”efracții de la Londra”, o săptămână după comiterea acestora.

În plus, românul a mărturisit că a descoperit diamante în cusăturile genții, atunci când a scuturat-o, dar un bijutier a râs de el când a încercat să i le vândă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO