Revelion la cramă. De ce ajung patru nopți să coste și 5.000 de lei pentru două persoane
Vinul aromat, bucățele care-l însoțesc, dar și peisajele memorabile, transformă cramele în locul ideal pentru noaptea dintre ani.
Revelionul cu muzică de petrecere și mâncare tradițională este alegerea multor români. Unii stau doar o noapte, alțîi aleg o scurtă vacanță petrecută în podgorii. Cu toțîi râmân însă cu amintiri frumoase.
O crămă construită pe un vârf de deal în Prahova te convinge ușor să-i treci pragul. În primul rând cu atmosfera idilică pe care o răspândește, mai apoi cu vinurile produse aici, dar și cu bucatele vânătoreșți.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cotletul de cerb, mușchiulețul de căprioară, mușchiulețul de berbecuț, pastramă de berbecuț, ciorbiță de mistreț, supă cremă de ciperci.
Pentru noaptea dintre ani nu mai e niciun loc liber. Camerele așteaptă oaspeții, iar în crama veche vinurile albe, roșii sau roze - să fie servite.
Cel roșu, ne spun gazdele, e preferat de turișți: „Este un cupaj între două soiuri de vin cabernetul souvignion ce deține titulatura de regele vinurilor roșîi și fetească neagră ce este mândria noastră în materie de vinuri”.
Cei care vor să petreacă aici Revelionul trebuie să plătească între 1.600 și 1.800 de lei.
Pachete de 3 zile cu focuri de tabără, mâncare tradițională cu surprize cu multe jocuri pentru copii. Prețul anul acesta este același de acum doi ani.
Și într-o pensiune din localitatea Jelna, județul Bistrița Năsăud, pregătirile sunt în toi pentru noaptea de Revelion. Până începe petrecerea, oaspeții pot degusta, în cele două crame, vinurile produse în podgoria proprie.
Darius Pripon, director crămă: „Ne aflăm în beciul fostului vinificator de acum două secole. Acesta este locul unde invităm și primim turișții care pot să vădă punctul istoric de unde își are istoria vinul de Jelna de astăzi.”
„Iarăși primim turișții noștri, oaspeții noștri ca să vină să vădă felul în care se desăvârșește vinul. Ei pot să deguste vinul în varii faze ale maturării lor”, completează acesta.
Noaptea de Revelion promite să fie de neuitat.
Darius Pripon, director crămă: „Au o masă internațională, muzică, voie bună, artificii plimbări. În noaptea de Revelion avem o bucătărie internațională pe care încercăm să o adaptăm și cu anumite produse locale.”
Patru zile la crămă Jelna costă 5.000 de lei pentru două persoane. În preț sunt incluse cazarea, masă, vizitele la crămă și pe domeniu, pentru că turiștii se pot plimbă în voie prin via ce se întinde pe 26 de hectare.