Reacția unui operator după ce o femeie a sunat la numărul de urgență să comande o pizza


Ultimul update: Vineri 22 Noiembrie 2019 17:32
Data publicarii: Vineri 22 Noiembrie 2019 17:18
Categorie: Stiri Diverse
pizza

O americancă implicată într-un conflict domestic a reușit să alerteze poliția, pretinzând că dorește să comande o pizza.

Femeia a sunat la numărul de urgență 911, anunțând că dorește să comande o pizza, iar operatorul 911 și-a dat seama că femeia se află în pericol, după ce a realizat că este vorba despre o tactică devenită populară pe internet.

Ofițerii din orașul Oregon, statul american Ohio, au lăudat în presa locală prezența de spirit a celei care a sunat, pentru a anunța că mama ei era victima violenței domestice în acel moment.

O astfel de metodă era cunoscută pe rețelele de socializare, însă sunt rare cazurile în care poliția să confirme un astfel de apel, scrie BBC.

Operatorul care a răspuns la telefon, Tim Teneyck, a declarat pentru un post local de televiziune că, inițial, a crezut că femeia a greșit numărul, dar că, atunci când aceasta a insistat, a realizat ce se întâmplă, după ce și-a adus aminte că a văzut astfel de cazuri, distribuite în social media.

"Vezi pe Facebook, însă nu este ceva pentru care am fi fost instruiți. Alți operatori cu care am vorbit mi-au spus că nu și-ar fi dat seama despre ce este vorba. Mi-au spus că nu ar fi mers mai departe cu apelul", a declarat Tim Teneyck.

Iată cum a decurs discuția dintre cei doi:

Operator 911: Oregon 911

Apelant: Aș dori să comand o pizza la adresa...

Operator 911: Ați sunat la 911 să comandați o pizza?

Apelant: Uh, da. Apartamentul...

Operator 911: Acesta este numărul greșit pentru a comanda o pizza...

Apelant: Nu, nu, nu. Nu înțelegeți...

Operator 911: Acum am înțeles.

Ulterior, femeia care a sunat a găsit moduri creative de a răspunde întrebărilor venite de la operatorul 911.

Operator 911: Bărbatul este încă acolo?

Apelant: Da, am nevoie de o pizza mare.

Operator 911: Ok. Dar aveți nevoie de ajutor medical?

Apelant: Nu. Vreau cu ardei iute.

De unde a apărut ideea?


Nu se cunoaște exact originea acestei idei, însă un scenariu similar a fost folosit într-o campanie a unei asociații norvegiene de protejare a femeilor, în 2010.

Mai târziu, un operator 911 a distribuit, pe Reddit, o discuție cu o victimă a abuzului domestic care a sunat să comande o pizza. Știrea a fost ulterior preluată de mai multe posturi de televiziune, fiind realizată chiar și o reclamă ce a apărut în finala Super Bowl, din 2015.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO